Η κοινωνία έκρινε ποιος δημαγωγεί ασύστολα

Η κοινωνία είδε και έκρινε προχθές το βράδυ στη Βουλή ποιος συμπεριφέρεται υπεύθυνα και ποιος δημαγωγεί ασύστολα, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, στην οποία σημειώνει ότι “η Κυβέρνηση θα συνεχίζει να βαδίζει στον ίδιο υπεύθυνο και όχι λαϊκιστικό δρόμο για ανάκαμψη της οικονομίας και ευρύτερα του χρηματοπιστωτικού τομέα”.

Η διαφύλαξη της δημοκρατίας, του πολιτικού διαλόγου και της ευρείας κοινωνικής συναίνεσης είναι, προσθέτει, προτεραιότητα της Κυβέρνησης και προσθέτει σε άλλο σημείο της γραπτής δήλωσής του ότι “ποιος με την υπεύθυνη στάση του διαφύλαξε τα συμφέροντα του Συνεργατισμού το γνωρίζει ο κάθε Κύπριος. Ο κάθε Κύπριος γνωρίζει, επίσης, ποιος με τη στάση του παραλίγο να τινάξει το Συνεργατισμό στον αέρα”.

Ο κ. Παπαδόπουλος σε άλλο σημείο της δήλωσής του αναφέρεται στους νόμους που έχουν ψηφιστεί για τα τέλη κυκλοφορίας και τους φόρους κατανάλωσης, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά η Κύπρος έχει ένα απλό, δίκαιο και προπάντων διαφανές σύστημα φορολόγησης της αγοράς και χρήσης οχημάτων, το οποίο προωθεί και επιβραβεύει την αγορά και τη χρήση οχημάτων φιλικότερων προς το περιβάλλον, με όλα τα παράπλευρα οφέλη (ρύποι, κατανάλωση καυσίμων κ.λπ.).

Το σύστημα αυτό, προσθέτει, καταργεί τις στρεβλώσεις και την προνομιακή μεταχείριση κάποιων τύπων οχημάτων, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Καταλήγοντας, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρει ότι “οι εκπομπές ρύπων είναι ο πιο δίκαιος τρόπος φορολόγησης, αφού πλέον η φορολόγηση υπολογίζεται από το συνδυασμό των κυβικών του κινητήρα, της ιπποδύναμης και άλλων χαρακτηριστικών του οχήματος”.