Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς crypto αυξήθηκε στα 2,06 τρισεκατομμύρια δολάρια

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων έφτασε και πάλι πάνω από τα 2 τρισ. δολάρια, με ώθηση κυρίως από το από Bitcoin αλλά και από τα Cardano, XRP and Dogecoin.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς crypto αυξήθηκε στα 2,06 τρισεκατομμύρια δολάρια το Σάββατο, σύμφωνα με την CoinGecko, η οποία παρακολουθεί περισσότερα από 8.800 νομίσματα.

Το Bitcoin έφτασε τα 48.152 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Μαΐου.

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο το Bitcoin που έδωσε ώθηση στην αγορά. Από τη 1 μ.μ. στο Χονγκ Κονγκ την Κυριακή, η το Cardano (το τρίτο ισχυρότερο πλέον στον κόσμο) -κατέγραψε άνοδο κατά 47% τις τελευταίες επτά ημέρες. Το Binance Coin κέρδισε 14%, το XRP 61% και Dogecoin 18% την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko.
«Το Bitcoin συνεχίζει πάνω από τον κρίσιμο κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών», επεσήμαναν οι στρατηγικοί αναλυτές του του Fundstrat σε εσωτερικό τους σημείωμα την Παρασκευή.

Η αποτυχία της «βιομηχανίας» κρυπτονομισμάτων να επιφέρει αλλαγές στο νομοσχέδιο των ΗΠΑ που αφορά τη φορολογική ρύθμιση και εποπτεία των crypto δεν φαίνεται να επηρέασε την ανοδική πορεία της αγοράς.