Η καθημερινή εικόνα με τα περιοριστικά μέτρα σε ισχύ …. Αύριο;;

Αρχίζει αύριο η πρώτη φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για επιστροφή στην κανονικότητα και οι πολίτες αναμένουν με μεγάλη αγωνία την  αυριανή μέρα.

Αύριο ανοίγουν όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και οι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση 3 μηνυμάτων για τη διακίνησή τους.

Οι αρμόδιοι αναφέρουν ότι η τήρηση κανόνων υγιεινής και μέτρων ασφαλείας είναι αναγκαία για να μην αναγκαστούμε σε πισωγυρίσματα.

Με αφορμή την φωτογραφία που έχει αναρτήσει ο Υπουργός Εσωτερικών από παραλία στη Λεμεσό, θα ήθελα να αναφερθώ στις καθημερινές εικόνες που έχουμε σε δρόμους της Λευκωσίας, όπου αλλοδαποί κυκλοφορούν κατά ομάδες 5-6 ατόμων ακόμα και περισσότερων.

Σε συγκεκριμένο κατάστημα στη λεωφόρο Κένετυ, ότι ώρα και να τολμήσεις να πας, διερωτάσαι εάν βρίσκεσαι στη σωστή χώρα. Και αυτό γίνεται καθημερινά.

Γι αυτό οι έλεγχοι της Αστυνομίας θα πρέπει να επικεντρωθούν και σε γειτονιές όπου οι αλλοδαποί διαμένουν 10 και 20 άτομα σε ένα διαμέρισμα, βγαίνουν έξω όλοι μαζί, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, σαν να μην γνωρίζουν τι συμβαίνει.

Όταν έρθει η ώρα όμως να πάνε να πάρουν τα επιδόματα μια χαρά ξέρουν τι συμβαίνει. Πόσοι αλλοδαποί καταγγέλθηκαν για παραβίαση του διατάγματος κυκλοφορίας;  Πόσοι όμως από αυτούς πλήρωσαν τα 300 ευρώ πρόστιμο;

Τι γίνεται σε όλες αυτές τις περιπτώσεις; Ας μας ενημερώσουν οι αρμόδιες αρχές.

Πόσοι από εμάς έχουμε να δούμε τους δικούς μας ανθρώπους εδώ και σχεδόν 2 μήνες; Στερηθήκαμε δικά μας αγαπημένα πρόσωπα, στερηθήκαμε φίλους και συγγενείς για να μπορέσουμε επιτέλους να βγούμε νικητές από τη πανδημία που μαστίζει τον πλανήτη.

Οφείλουμε όμως να σεβαστούμε ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως τα διατάγματα. Οφείλουμε να είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στους νόμους και Κύπριοι πολίτες και αλλοδαποί.

Ειδικότερα σε περιοχές όπου διαμένουν αλλοδαποί πρέπει οι έλεγχοι να είναι καθημερινοί και αυστηρότεροι.

Ας μην επιτρέψουμε σε κανένα να μας αναγκάσει να επιστρέψουμε σε αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.