Η Κίνα μέσω LinkedIn προσπάθησε να στρατολογήσει Αμερικανούς

Πρόκειται πράγματι για μια τιτάνια μάχη γιγάντων τα αποτελέσματα της οποίας δεν μπορούν να προβλεφθούν. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters η Αμερική κατηγορεί ευθέως την Κίνα ότι προσπάθησε μέσω fake λογαριασμών LinkedIn να αποσπάσει κυβερνητικά μυστικά και να στρατολογήσει αμερικανούς πολίτες. Οι μυστικοί πράκτορες των ΗΠΑ δεν άργησαν να αποκαλύψουν τη δράση και έκλεισαν άρον άρον τους ψεύτικους λογαριασμούς.

Για τις επιθετικές προσπάθειες της Κίνας έδωσε συνέντευξη Τύπου, όπως καταγράφει το πρακτορείο, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, χωρίς να επισημάνει πόσοι fake λογαριασμοί εντοπίστηκαν, με πόσους κατάφεραν να έρθουν σε επαφή, αλλά και τέλος, κατά πόσο επιτυχής ήταν η κατασκοπευτική δράση τους.

Η LinkedIn διαθέτει πάνω από 557 εκατομμύρια λογαριασμούς σε 200 χώρες ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 150 εκατομμύρια αμερικανών χρηστών. Ο επικεφαλής της εταιρείας επιβεβαίωσε δημοσίως ότι έχει έρθει σε επικοινωνία με την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ σχετικά με τις κινεζικές προσπάθειες κατασκοπείας.