Η Κέιτ Μπλάνσετ κατηγορεί τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν για σεξουαλική παρενόχληση

Ένα ακόμη «βαρύ» όνομα του κινηματογράφου προστέθηκε στη λίστα με τις γυναίκες που κατηγορούν τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν για σεξουαλική παρενόχληση και για εκμετάλλευση της δύναμης που είχε στο χώρο. Η Κέιτ Μπλάνσετ, η διάσημη ηθοποιός από την Αυστραλία, αποκάλυψε στο Vanity ότι δέχθηκε και εκείνη τις «πιέσεις» του γνωστού παραγωγού, αλλά τον απέρριψε, με συνέπεια να δεχθεί την περιφρόνηση και τον αποκλεισμό του από σημαντικές δουλειές.

Η 48χρονη ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη με αφορμή την παρουσία της στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ Καννών. Η αποκάλυψή της προκάλεσε προσωρινή αμηχανία στον δημοσιογράφο, ο οποίος την ξαναρώτησε, για να πάρει την απάντηση: «Ναι, σε μένα».

«Νομίζω πως αυτός, όπως κάνουν ολα τα αρπακτικά, ασχολήθηκε περισσότερο με τους πιο ευάλωτους. Εννοώ ότι είχα πάντα ένα κακό αίσθημα γι’ αυτόν. Μου έλεγε συχνά ότι δεν είμαστε φίλοι», πρόσθεσε η ηθοποιός από την Αυστραλία. «Δεν θα έκανα ποτέ αυτό που ζήτησε», πρόσθεσε, για να αρνηθεί στη συνέχεια να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. «Εύχομαι να βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου», τόνισε, κλείνοντας την αναφορά της στον γνωστό παραγωγό και πλέον πρωταγωνιστή του μεγαλύτερου σεξουαλικού σκανδάλου στο Χόλιγουντ.