Η κάλπη «γεννά» Πρόεδρο από τον πρώτο γύρο

Την ερχόμενη Κυριακή λίγα λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, θα έχει, όπως όλα δείχνουν, ξεκαθαρίσει το τοπίο για το τι μέλλει γενέσθαι με τις εκλογές, αν δηλαδή θα έχουν και δεύτερο γύρο ή η κάλπη θα «γεννήσει» Πρόεδρο εκείνο το βράδυ.

Σε «καταλύτη» των εξελίξεων φαίνεται να εξελίσσεται η «κρυμμένη» ψήφος των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ, που εδώ και λίγες ήμερες, άρχισαν να συσπειρώνονται, κάτι που οδηγεί τους ειδικούς στην εκτίμηση ότι μπορεί, τελικά, να έχουμε εκλογές ενός γύρο. Πάντως, ο πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Καρογιάν, όπως μαθαίνει η Laimitomos. com, σχεδόν στοιχηματίζει ότι η πολυπόθητη συσπείρωση θα επιτευχθεί και το «Θέλουμε υποψήφιο πρόεδρο ενός γύρου», ατάκα που έλεγε το περασμένο καλοκαίρι θα επαληθευτεί.

Αισιόδοξοι προς αυτή την κατεύθυνση είναι, άλλωστε, και οι άνθρωποι του επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος είναι το «φαβορί» για την προεδρία. Εκτιμούν, δηλαδή, πως οι πιθανότητες να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο ο Νίκος Αναστασιάδης, πληθαίνουν όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές. Την άποψή τους αυτή ενισχύει και η προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να πεισθούν αναποφάσιστοι ψηφοφόροι του ΕΥΡΩΚΟ για την αξία και της σημασία της εκλογής του Ν. Αναστασιάδη.