Η Ισλανδία κέρδισε 2-0 την Τουρκία! (Video)

Ακάθεκτες και συγκάτοικοι προχωρούν στον ένατο όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ Κροατία και Ισλανδία!

Προερχόμενη από την εξάρα στο Κόσοβο, η χρβάτσκα δεν είχε πρόβλημα –έστω και πιο… φτωχά- να ρίξει στο καναβάτσο την Φινλανδία. Με τον Μάντζουκιτς να σκοράρει ξανά (προ ημερών είχε χατ-τρικ), οι Κροάτες έφυγαν με σπουδαίο διπλό (1-0) και έφτασαν τους επτά βαθμούς στο γκρουπ.

Όσους δηλαδή έχουν και οι τρομεροί Ισλανδοί. Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως έπαιζαν ξανά στην έδρα τους (μετά την επική ανατροπή που έκαναν πριν δυο μέρες κόντρα στην Φινλανδία με γκολ στο 90’ και στο 95’), υπέταξαν πολύ εύκολα την τραγική Τουρκία. Το αυτογκόλ του Τοπράκ στο 41’ και το δυνατό ευθύβολο σουτ του άλλοτε ερυθρολεύκου Φινμπόγκασον, τρία λεπτά αργότερα, «υπέγραψαν» το 2-0, αφού οι γείτονές μας ήταν –πραγματικά- σε πολύ κακό βράδυ, δεν απείλησαν καθόλου και ώρες-ώρες δεν μπορούσαν να αλλάξουν πάσα, μένοντας χαμηλά με μόλις δύο πόντους.

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Ουκρανία. Δίχως να αντιμετωπίσει «μπελάδες», η ομάδα του Σεφτσένκο έκανε το χρέος της κόντρα στο Κόσοβο, επικράτησε 3-0 και βρέθηκε στο -2 από την κορυφή. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Κράβετς έλυσε το γόρδιο δεσμό, για να ακολουθήσουν ακόμα δύο τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο από τους Γιαρμολένκο και Ρόταν.

Τα σημερινά αποτελέσματα

Φινλανδία-Κροατία 0-1
(18’ Μάντζουκιτς)

Ουκρανία-Κόσοβο 3-0
(31’ Κράβετς, 81’ Γιαρμολένκο, 87’ Ρόταν)

Ισλανδία-Τουρκία 2-0
(41’ αυτ. Τοπράκ, 44’ Φινμπόγκασον)

Η βαθμολογία του ένατου ομίλου (3 αγωνιστικές)

Κροατία 7 (8-1)
Ισλανδία 7 (6-3)
Ουκρανία 5 (6-3)
Τουρκία 2 (3-5)
Φινλανδία 1 (3-5)
Κόσοβο 1 (1-10)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική (12/11)

Κροατία-Ισλανδία (19:00)
Τουρκία-Κόσοβο (19:00)
Ουκρανία-Φινλανδία (21:45)