Η Ιρανή «Αντζελίνα Τζολί» συνελήφθη για «βλασφημία» μετά τις πλαστικές εγχειρήσεις…

Μια Ιρανή, διάσημη στους χρήστες του Instagram επειδή μεταμορφώθηκε κάνοντας αισθητικές επεμβάσεις, συνελήφθη στη χώρα της κατηγορούμενη για «βλασφημία», μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim.

Η γυναίκα, που είναι γνωστή στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης με το όνομα Σαχάρ Ταμπάρ, προφυλακίστηκε κατ’ εντολή δικαστηρίου της Τεχεράνης το οποίο είναι αρμόδιο να δικάζει «πολιτιστικά αδικήματα και την ηθική και κοινωνική διαφθορά». Δεν έχει διευκρινιστεί πότε έγινε η σύλληψη.

Η Σαχάρ Ταμπάρ κατηγορείται για βλασφημία, υποκίνηση βίας, απόκτηση εισοδημάτων με ακατάλληλα μέσα και υποκίνηση των νέων στη διαφθορά, ανέφερε το πρακτορείο.

Η γυναίκα έγινε διάσημη πέρσι, αφού δημοσίευσε στο Instagram μια σειρά φωτογραφιών της όπου εικονίζεται μετά τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής στις οποίες υποβλήθηκε. Περίπου 26.800 άνθρωποι την ακολουθούσαν στο μέσο αυτό. Οι φωτογραφίες πάντως ήταν ρετουσαρισμένες, για να μοιάζει με την Αντζελίνα Τζολί. Σε ορισμένες από αυτές εμφανίζεται με ρουφηγμένο το πρόσωπο, σαρκώδη χείλη και ανασηκωμένη μύτη. Σε άλλες φοράει χιτζάμπ που αφήνει να φανούν λίγο τα μαλλιά της και ένας επίδεσμος στη μύτη της.

Η ρινοπλαστική είναι πολύ διαδεδομένη στην Τεχεράνη και κάθε χρόνο γίνονται χιλιάδες πλαστικές επεμβάσεις στη χώρα.

Το Instagram είναι η μοναδική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που είναι προσβάσιμη από το Ιράν, αφού το Facebook, το Twitter και το Telegram είναι απαγορευμένα.