Η Ινδική μετάλλαξη προκαλεί παγκόσμια ανησυχία! Θα γίνει κυρίαρχη, λέει ο ΠΟΥ

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι ειδικοί για τη νέα μετάλλαξη Δ, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δεν αποκλείεται να είναι κυρίαρχη η συγκεκριμένη μετάλλαξη το επόμενο διάστημα παγκοσμίως. Ήδη έχει εντοπιστεί σε 80 χώρες.

Η Βρετανία, έχει αναφέρει απότομη αύξηση των λοιμώξεων από τη συγκεκριμένη μετάλλαξη. Η εξέλιξη αυτή, είναι που καθυστερεί την άρση των μέτρων όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον.

Στη Γερμανία, την εξάπλωση της μετάλλαξης Δ’ στη Μ. Βρετανία επικαλέστηκε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για να δικαιολογήσει την προσεκτική στάση που τηρεί η Γερμανία σε ό,τι αφορά το άνοιγμα στις εναέριες μετακινήσεις. Από την πλευρά το υπουργός Υγείας, σημείωσε ότι το 50% του πληθυσμού έχει λάβει την πρώτη δόση και το 29,6% με τις δύο δόσεις. Ωστόσο, υπογράμμισε, ότι αυτό δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.

Στην Ελλάδα πάντως, οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι πρέπει να συνεχιστεί με γρήγορο ρυθμό ο εμβολιασμός των πολιτών. Σημειώνουν δε, πως δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για τη μετάλλαξη Δ. Παράλληλα, το Σάββατο ο δείκτης θετικότητας υποχώρησε κάτω από το 1%.