Η θυγατρική της ΤΚ στην Ουκρανία δραστηριοποιείται κανονικά

Οι αποφάσεις του Εμπορικού Δικαστηρίου του Κιέβου για παγοποίηση των μετοχών της θυγατρικής της Τράπεζας Κύπρου στην Ουκρανία, PSJC Bank of Cyprus Ukraine, δεν επηρεάζουν τις δραστηριότητες της τράπεζας, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η Τράπεζα Κύπρου.

 Η υπόθεση είναι “νομικά αβάσιμη” και θα κατατεθεί έφεση στο Εφετείο, αναφέρει η Τράπεζα Κύπρου , σχολιάζοντας δημοσιεύματα στον Τύπο που αναφέρονται σε παγοποίηση των μετοχών της θυγατρικής τράπεζας στην Ουκρανία, PSJC Bank of Cyprus Ukraine.

Η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει ότι τον Μάιο 2013 η εταιρία Luxori Smart Ltd προσέφυγε στο Εμπορικό Δικαστήριο του Κιέβου με απαίτηση έναντι αριθμού εναγόμενων, συμπεριλαμβανομένων της Τράπεζας και της θυγατρική της, PSJC Bank of Cyprus Ukraine.

 “Οι αποφάσεις του Εμπορικού Δικαστηρίου του Κιέβου δεν επηρεάζουν τις δραστηριότητες της PSJC Bank of Cyprus Ukraine, η οποία συνεχίζει να δραστηριοποιείται κανονικά και δεν υπάρχουν οποιοιδήποτε περιορισμοί στην εξυπηρέτηση των πελατών της”, σημειώνει.

Σύμφωνα με την Τράπεζα Κύπρου, “παρόλο που το Συγκρότημα θα συνεχίσει να ενεργεί σύμφωνα με τις αποφάσεις των δικαστηρίων στην Ουκρανία, έχει καταθέσει έφεση στο Εφετείο”.

“Η θέση της Τράπεζας είναι ότι η υπόθεση είναι νομικά αβάσιμη”, καταλήγει η Τράπεζα Κύπρου.