Η θρησκευτική αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας χρησιμοποίησε πορνό σαν ”δόλωμα”!

Τη θρησκευτική αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας καταγγέλλει η εφημερίδα Makkah ότι χρησιμοποίησε σαν «δόλωμα» πορνογραφικό υλικό για να συλλάβει εγκληματίες που συνδέονται με υποθέσεις κυβερνοεπιθέσεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αρμόδια υπηρεσία ερευνών στη Σαουδική Αραβία προειδοποίησε τη θρησκευτική αστυνομία να σταματήσει τη χρήση φωτογραφιών με… πικάντικο περιεχόμενο για να πλησιάσει τους υπόπτους.

Την ίδια ώρα, τόνισε στους αρμόδιους να ακολουθούν αυστηρά τις διαδικασίες που επιβάλλονται από τη νομοθεσία.

Οι ύποπτοι μετά τη σύλληψή τους, αποκάλυψαν πως δεν ξεκινούσαν οι ίδιοι τις συνομιλίες που είχαν στο Διαδίκτυο, αλλά άγνωστοι, οι οποίοι στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι ανήκουν στη θρησκευτική αστυνομία.

Παράλληλα, δήλωσαν ότι οι… άγνωστοι τους έστειλαν άσεμνες φωτογραφίες και επέμεναν να συναντηθούν. Όταν, λοιπόν, εκείνοι συμφωνούσαν βρίσκονταν προ εκπλήξεως, καθώς συλλαμβάνονταν.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής για την Προστασία της Αρετής και την Πρόληψη της Βίας (θρησκευτική αστυνομία) αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας πως ακολουθούνται πιστά όλοι οι κανόνες σύμφωνα με τη νομοθεσία και τόνισε πως δεν έχει γίνει ποτέ χρήση φωτογραφιών με χυδαίο περιεχόμενο σαν δόλωμα για τη σύλληψη υπόπτων.

Μάλιστα, εκδόθηκε μήνυση κατά των εφημερίδων Makkah και Marsad που δημοσιοποίησαν την υπόθεση, με την κατηγορία ότι κυκλοφόρησαν «ψευδείς και προσβλητικές» ειδήσεις για τους κληρικούς.