Η θλίψη για το θάνατο των τριών παιδιών “αγγίζει” όλο τον κόσμο

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τον τραγικό θάνατο των τριών παδιών στο Παγγαίο Καβάλας.  Μεγάλα διεθνή δίκτυα από την Αμερική, Αυστραλία, Κίνα, Ινδία και Νέα Ζηλανδία έχουν ρεπορτάζ για το θλιβερό γεγονός που εδώ και τέσσερις μέρες συγκλονίζει την Ελλάδα.

Η εφημερίδα Washington Post σε ρεπορτάζ της από την Αθήνα δημοσιεύει την ελληνική τραγωδία συνδέοντας την με την ελληνική οικονομική κρίση.«Τρία αδέρφια νεκρά σε μία τραγωδία που σχετίζεται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα» είναι τίτλος της αμερικανικής εφημερίδας.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι τα γεγονότα που οδήγησαν στο δράμα αναφέρει ότι οι παππούδες των παιδιών είχαν θέρμανση αλλά δεν μπορούσαν να πάρουν πετρέλαιο με αποτέλεσμα να στραφούν στη ξυλόσομπα. Μάλιστα το ρεπορτάζ μεταδίδει δηλώσεις κατοίκων που λένε ότι οι περισσότεροι στρέφονται πλέον σε τέτοιες λύσεις λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο αμερικανός δημοσιογράφος συνεχίζει με τη δημοσίευση στοιχείων για την τιμή του πετρελαίου και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες.

Και κλείνει αναφέροντας ότι σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων τα παιδάκια θα ζούσαν ακόμα αν η οικογένεια χρησιμοποιούσε τα καλοριφέρ ενώ πολλοί αναρωτιούνται αν αυτό θα είναι το μοναδικό τραγικό περιστατικό αυτού του χειμώνα.