Η Ηermes Airports ετοίμασε νέα σχέδια κινήτρων σε αεροπορικές εταιρείες

Η Hermes Airports γνωρίζει τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που διέρχεται η Κύπρος και ως διαχειριστής των αεροδρομίων θα κάνει ότι χρειάζεται σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να πετύχει την υιοθέτηση μέτρων και πρωτοβουλιών που απαιτούνται για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας και στην στήριξη της οικονομίας της.

Αυτό αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της εταιρείας στο οποίο προστίθεται πως «τα τελευταία αποτελέσματα για την επιβατική κίνηση στη διάρκεια Μαϊου στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου, φέρνουν ικανοποίηση και συγκρατημένη αισιοδοξία. Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Hermes Airports, την περίοδο 1 – 31Μαΐου, καταγράφηκε αξιόλογη αύξηση της επιβατικής κίνησης, κατά 5,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο».

Σημειώνεται ότι «η συνολική θετική μεταβολή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κίνηση που παρουσιάστηκε κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, την αύξηση της πληρότητας σε πτήσεις από και προς τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και την επανέναρξη των θερινών δρομολογίων εταιρείας χαμηλού κόστους».

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται πως «σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνολικής επιβατικής κίνησης Μαΐου, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Hermes Airports, Craig Richmond, δήλωσε πως αν και τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκαλούν χαμόγελα και ανακούφιση, δεν έχουμε αυταπάτες για τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η φετινή χρονιά δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα την περίοδο Μαρτίου λόγω των οδυνηρών οικονομικών εξελίξεων, ωστόσο πιστεύουμε ότι με τη συνεργασία όλων, μπορούμε να πετύχουμε ακόμα και την ολική ανατροπή».

Η Hermes Airports προστίθεται «έχει πλήρη επίγνωση των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών που διέρχεται σήμερα η πατρίδα μας. Ως διαχειριστής των διεθνών αεροδρομίων της Κύπρου, θα κάνει ότι χρειάζεται και θα προσπαθήσει με όλες τις της δυνάμεις, σε συνεργασία πάντα με όλους τους αρμόδιους φορείς της τουριστικής μας βιομηχανίας, να πετύχει την υιοθέτηση όλων εκείνων των μέτρων και πρωτοβουλιών που απαιτούνται για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας και την ισχυρή στήριξη της οικονομίας της πατρίδας μας».

Εξάλλου «στο πλαίσιο των προσπαθειών της για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο, η Hermes Airports ανακοίνωσε ήδη τα νέα σχέδια κινήτρων προς τις αερογραμμές και ενημέρωσε σχετικά τόσο τους άμεσα ενδιαφερόμενους δηλαδή τις αεροπορικές εταιρείες, όσο και τους αρμόδιους φορείς της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας».

Συγκεκριμένα τα τρία νέα σχέδια της Hermes παρέχουν κίνητρα στις αερογραμμές «για εκπτώσεις στα τέλη προσγείωσης για επιπρόσθετες πτήσεις, εκπτώσεις βάσει του δείκτη πληρότητας για συγκεκριμένα δρομολόγια στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και στήριξη προγραμμάτων στο τομέα του Μάρκετινγκ».

Επιπρόσθετα, η Hermes, σύμφωνα πάντα με το δελτίο Τύπου «εξακολουθεί να διατηρεί σε ισχύ τα τρία προηγούμενα σχέδια κινήτρων της, τα οποία αφορούν στη στήριξη νέων προορισμών, στη στήριξη δρομολόγιων χειμερινής περιόδου και στις συμφωνίες μακροπρόθεσμης ανάπτυξης δικτύου πτήσεων».

Τα νέα σχέδια κινήτρων «έχουν αποσταλεί γραπτώς σε όλες τις ενδιαφερόμενες αεροπορικές εταιρείες ενώ είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Hermes Airports, www.hermesairports.com με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες και πληροφορίες».