Η ζωή μας.. ένα ταξίδι..

Ένα ταξίδι είναι η ζωή μας… Ένα ταξίδι με τρένο. Επιβιβάζεσαι συχνά και αποβιβάζεσαι. Υπάρχουν ατυχήματα. Σε μερικές στάσεις ευχάριστες εκπλήξεις και βαθιά λύπη σε άλλες….

Στην αρχή συναντάμε ανθρώπους για τους οποίους πιστεύουμε ότι θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Αποβιβάζονται σε κάποια στάση αφήνοντάς μας ένα κενό, μια έλλειψη στοργής φιλίας και αγάπης. Μερικοί πάλι, ανεβοκατεβαίνουν ξανά και ξανά. Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι συχνά οι αγαπημένοι μας επιβάτες κάθονται ξεχωριστά, σε διαφορετικό βαγόνι και μας αφήνουν να κάνουμε ένα μεγάλο μέρος του ταξιδιού μόνοι μας. Το μεγάλο μυστήριο του ταξιδιού είναι ότι δεν ξέρουμε πότε θα αποβιβαστούμε οριστικά, όπως ελάχιστα επίσης γνωρίζουμε για το πότε θα φύγουν οι συνταξιδιώτες μας, ούτε καν για εκείνον που κάθεται δίπλα μας. Παρόλα αυτά, ας προσέξουμε να έχουμε ένα καλό ταξίδι και στο τέλος να δούμε ότι άξιζε τον κόπο.

Ας προσπαθήσουμε να αφήσουμε κατά την αποβίβαση μια κενή θέση πίσω μας, η οποία να διατηρεί όμορφες αναμνήσεις και νοσταλγία σε αυτούς που θα συνεχίσουν το ταξίδι.

Η ζωή είναι σαν το ταξίδι. Χρειάζεται αρκετό χρόνο προετοιμασίας. Κάθε φορά που θέλουμε να ταξιδέψουμε κάπου, εφοδιαζόμαστε με τα απαραίτητα, έτσι ώστε να περάσουμε όσο καλύτερα μπορούμε, χωρίς να ταλαιπωρηθούμε….

Η ζωή αρχίζει και τελειώνει όπως το ταξίδι.

Τα ταξίδια έχουν πολλές διαδρομές, όμως όπου και αν πας θα καταλήγεις πάντα στην αρχή. Μπορείς να περάσεις ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες στιγμές σ΄αυτό.

Το νόημα όμως είναι να παίρνεις ότι σου φαίνεται χρήσιμο. Έτσι και στη ζωή, ξεκινάς από τη δημιουργία, παίρνεις χρήσιμες συμβουλές, ζεις ωραία αλλά και άσχημα.

Το τέλος είναι πάντα η αφετηρία σου, και ο σκοπός σου είναι να ζεις δυνατά σαν να ζεις την τελευταία σου στιγμή.

Αναμφισβήτητα, λοιπόν, η ζωή είναι ένα μεγάλο ταξίδι….