Η Ζιζέλ στην κορυφή της λίστας Forbes με τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα

Η Βραζιλιάνα καλλονή Ζιζέλ Μπούντσεν είδε τους τραπεζικούς της λογαριασμούς να γεμίζουν περισσότερο από κάθε άλλο μοντέλο στον πλανήτη, για όγδοη συνεχόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, το 34χρονο μοντέλο εισέπραξε τους τελευταίους 12 μήνες περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ, με το ποσό που έχει κερδίσει από το modeling, από το 2001, όταν και εκτοξεύτηκε η φήμη της, να αγγίζει τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Τη δεύτερη θέση στη λίστα με τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα, μοιράζονται τα «αγγελάκια» της Victoria’s Secret, Ντούτζεν Κρος και Αντριάνα Λίμα, που κέρδισαν από 6 εκατομμύρια ευρώ τον τελευταίο χρόνο.

Την τέταρτη θέση κατέλαβε η Βρετανίδα Κέιτ Μος, με τα κέρδη της να φτάνουν τα 5,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αντίστοιχα έσοδα εμφάνισαν η Αμερικανίδα Κέιτ Άπτον, η Αυστραλέζα Μιράντα Κερ, καθώς και η Κινέζα Λιού Ουέν.

Την πρώτη δεκάδα κλείνουν η Βραζιλιάνα Αλεσάντρα Αμπρόσιο, η Αμερικανίδα Χίλαρι Ρόντα και η Ρωσίδα Νατάλια Βοντιάνοβα, με τα κέρδη τους να ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Για την κατάρτιση της λίστας, το περιοδικό Forbes έλαβε υπόψη τις αποδοχές των μοντέλων, από τον Ιούνιο του 2013 έως και τον Ιούνιο του 2014, εξετάζοντας τα έσοδα από διαφημίσεις για καλλυντικά, αρώματα και άλλες δραστηριότητες, σχετικές με το modeling.

Τα 21 υψηλότερα αμειβόμενα μοντέλα στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα, έλαβαν συνολικά περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ, τους τελευταίους 12 μήνες.