Η Ζέτα Αιμιλιανίδου βρίσκεται υπό καταστολή, διασωληνωμένη στην εντατική

Ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία διακομίστηκε με αεροάμπουλα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, η Υπουργός βρίσκεται υπό καταστολή, διασωληνωμένη στην εντατική, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης. Η επέμβαση διήρκεσε πέντε ώρες, ενώ οι επόμενες ημέρες θεωρούνται κρίσιμες για την κατάσταση της υγείας της.

Όπως σημειώνει, θα ακολουθήσει ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο της Αθήνας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας, σε συνέχεια της ανακοίνωσης για την αεροδιακομιδή της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κας Ζέτας Αιμιλιανίδου, στο εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο Υγεία στην Ελλάδα, ενημερώνει πως σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η κα Αιμιλιανίδου εισήχθη στην ΜΕΘ λόγω σοβαρής υπαραχνοειδούς αιμορραγίας μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου. Διενεργήθηκε εμβολισμός και αποκλεισμός του ανευρύσματος και παραμένει σε καταστολή.

Η κατάσταση της θεωρείται κρίσιμη και θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως εσπευσμένα στην Αθήνα για χειρουργική επέμβαση μεταφέρθηκε η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Η κ. Αιμιλιανίδου υπέστη το βράδυ της Κυριακής ρήξη ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου και μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Νωρίτερα στην εκπομπή του Omega «Ενημέρωση Τώρα», μίλησε ο διευθυντής της ιδιωτικής κλινικής American Medical Center, Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου. Όπως ανέφερε η Υπουργός πήγε στην ιδιωτική κλινική με έντονο πονοκέφαλο και πως μέσα από κάποιες εξετάσεις που έγιναν φάνηκε πως υπάρχει μικρή αιμορραγία και ανεύρυσμα σε αρτηρία του εγκεφάλου.

Η Υπουργός όπως σημείωσε ήταν ψύχραιμη, σταθερή, επικοινωνούσε κανονικά και είχε τις αισθήσεις της.

Αφού έγιναν οι απαραίτητες διεργασίες από το αρμόδιο Υπουργείο, η Ζέτα Αιμιλιανίδου αναχώρησε για την Ελλάδα. Όπως σημείωσε ο κ. Σωτηρίου, η κατάσταση της υγείας της στα αρχικά στάδια της μεταφοράς ήταν καλή, ωστόσο προς το τέλος η κατάσταση της επιδεινώθηκε και χρειάστηκε διασωλήνωση.

Η Υπουργός μόλις έφτασε στην Αθήνα σύμφωνα με τον κ. Σωτηρίου, μπήκε κατεπειγόντως σε χειρουργείο, το πρώτο σκέλος ήταν να αντιμτωπιστεί η αιμορραγία και στη συνέχεια προχώρησαν στο δεύτερο σκέλος της επέμβασης ώστε να γίνει εμβολισμός του ανευρύσματος της αρτηρίας του εγκεφάλου.