Η Ε.Φ. «αποχαιρέτησε» σήμερα τον αξιωματικό Ξάνθο Κυριάκου

Στην τελευταία του κατοικία ο αδικοχαμένος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς, Ξάνθος Κυριάκου, ο οποίος έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια άσκησης στην περιοχή της Τροοδίτισσας.

Η κηδεία έγινε στον ιερό ναό Αγίου Κόσμα του Αιτωλού, όπου συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του έσπευσαν να «αποχαιρετήσουν» τον 32χρονο Ξάνθο.

Παρόντες ήταν ο Υπουργός Άμυνας και ο αρχηγός του ΓΕΕΦ, ο υφυπουργός Ναυτιλίας μέλη της Εθνικής Φρουράς καθώς και μέλη της Αστυνομίας, αφού η μητέρα του υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.

Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές στον εκλιπόντα Λοχαγό έξω από τον Ιερό Ναό ενώ το ίδιο θα γίνει και κατά την ταφή του στο Κοιμητήριο Σφαλαγγιώτισσα.

Ο συγκινητικός επικήδειος που εκφώνησε ο αδελφός του αδικοχαμένου λοχαγού Ξάνθου Κυριάκου:


Η ανάρτηση της Εθνικής Φρουράς

Η οικογένεια της Εθνικής Φρουράς αποχαιρέτησε σήμερα ένα άξιο μέλος της, τον Λοχαγό Μηχανικού Ξάνθο Κυριάκου, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Τρίτη, 25 Μαΐου 2021, εν ώρα υπηρεσίας.

Ο Ξάνθος Κυριάκου αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 2010 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Μηχανικού. Υπηρέτησε ως Διμοιρίτης και Διοικητής Λόχου στο 70 Τάγμα Μηχανικού, Υποδιοικητής του 20ου Λόχου Μηχανικού και Διμοιρίτης της Διμοιρίας Εκκαθάρισης Ναρκών Ξηράς – EOD. Φοίτησε στο βασικό σχολείο του όπλου του Μηχανικού και παρακολούθησε αριθμό εκπαιδεύσεων σε σχολεία που είχαν σχέση με την ειδικότητά του. Πρόσφατα προάχθηκε στον βαθμό του Λοχαγού.

Κατά τα διάρκεια της υπηρεσίας του στις Μονάδες του Μηχανικού, εργάστηκε με επαγγελματισμό, υπέρμετρο ζήλο και μεθοδικότητα για την εκπαίδευση των υφισταμένων του και την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Μονάδας του, πάντα παρόν και πρώτος.

Ο Αρχηγός, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντα.