Η ε.Άμυνας ζητεί σύσκεψη με τον Πρόεδρο και τους πολιτικούς αρχηγούς

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής Γιώργος Βαρνάβα δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα που άπτονται της Άμυνας γι αυτό τον λόγο χρειάζονται να παρθούν άμεσα πολιτικές αποφάσεις σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους πολιτικούς αρχηγούς και τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

Ανέφερε ότι η Επιτροπή Άμυνας μετά και από ενδελεχή ενημέρωση της οποίας έτυχε τον περασμένο Απρίλιο στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς θεώρησε ορθό ότι θα πρέπει να τύχει ενημέρωσης όχι μόνο η επιτροπή Άμυνας αλλά παράλληλα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί του τόπου.

«Υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα που άπτονται της Αμυνας γι αυτό τον λόγο χρειάζονται να παρθούν άμεσα πολιτικές αποφάσεις», τόνισε.

Γι αυτό τον λόγο σήμερα εκ μέρους της Επιτροπής, συνέχισε, έχω απευθύνει επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων ζητώντας όπως με δική του επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κληθεί συνάντηση, σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία του ίδιου του Προέδρου της Βουλής, των πολιτικών αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας για να τύχουμε μιας γενικότερης ενημέρωσης, όπως επίσης γίνουν κοινωνοί της ενημέρωσης και οι πολιτικοί αρχηγοί και παρθούν ανάλογες πολιτικές αποφάσεις.

«Για εμάς ως Επιτροπή Αμυνας πάνω απ ΄ όλα τίθεται θέμα ασφάλειας, ασφάλειας των υπηρετούντων στην Εθνική Φρουρά όπως επίσης και των πολιτών αυτού του κράτους», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς ποια είναι αυτά τα σοβαρά θέματα, είπε πως θεωρεί ότι «δεν είναι θέμα δημόσιας συζήτησης το τι υπάρχει ή δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στην Εθνική Φρουρά».

Μετά και από την γενική ενημέρωση που τύχαμε, είπε, θεωρούμε ότι πρέπει να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα και στην παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών και της Επιτροπής Αμυνας ώστε να παρθούν τέτοιες αποφάσεις για την καλύτερη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων του τόπου.

Εξάλλου ο κ. Βαρνάβα αναφερόμενος και στα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις του Υπουργού Αμυνας σε σχέση με τα πυρομαχικά που είχαν εμποτιστεί κατά την χρονική περίοδο 1980-1993 στην θαλάσσια περιοχή Ζυγίου, ανέφερε ότι «ως Επιτροπή Αμυνας δεν τύχαμε της οποιασδήποτε ενημέρωσης γι αυτά τα συγκεκριμένα πυρομαχικά κι ότι γνωρίζουμε αυτή την στιγμή είναι αυτά τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας».