Η ΕΦ βρίσκεται σε μία διδικασία αναδόμησης και εκσυγχρονισμού

Ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, σε χαιρετισμό του κατά την τελετή αποφοίτησης των υποψηφίων Στρατονόμων της 2013 Β’ Εκπαιδευτικής Σειράς, δήλωσε ότι σε μια περίοδο αναγκαίας προσαρμογής στα νέα δεδομένα βρίσκεται η Εθνική Φρουρά.

«Αυτή η περίοδος βρίσκει την Εθνική μας Φρουρά σε μια διαδικασία αναδόμησης και εκσυγχρονισμού. Κάλλιστα, θα την χαρακτήριζα αναγκαία προσαρμογή στα νέα δεδομένα, όπως δημιουργήθηκαν με τον εντοπισμό του υποθαλάσσιου πλούτου στην ΑΟΖ μας και την ανάγκη για προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», είπε ο κ. Φωτίου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σημειώνοντας πως οι συνεχείς προκλήσεις της Άγκυρας, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

«Η όλη διαδικασία αποτελεί μονόδρομο και πόρρω απέχει από τις φωνές που θέλουν και αρέσκονται να διακηρύττουν τη διάλυση της Εθνικής Φρουράς. Σε αυτούς, απαντούμε ότι είμαστε ρεαλιστές, αλλά έχουμε και όραμα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας είναι και θα είναι παρούσες και έτοιμες να προασπίσουν τα συμφέροντα της πολιτείας. Είναι ικανές για αλλαγές που θα τις καταστήσουν ακόμα πιο αποτελεσματικές και επιχειρησιακά ευέλικτες, για να αντιμετωπίσουν επιτυχώς, τις νέες απαιτήσεις της εποχής», τόνισε.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε, παράλληλα, ότι η οικονομική στενότητα βρίσκει το λαό μας αντιμέτωπο με πληθώρα οικονομικών δυσχερειών. Παρόλα αυτά, συνέχισε, «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουμε να δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι, λόγω της οικονομικής κρίσης μπορούμε επιτρέψουμε το ξεθώριασμα των ιδανικών και την κατάπτωση των αρχών μας. Το ξεπούλημα της κυριαρχίας και της εθνικής μας αξιοπρέπειας, όπως λανθασμένα υπολόγισαν οι εχθροί του Ελληνισμού», υπογράμμισε.

Ο Υπουργός Άμυνας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα πετύχουμε την ανατροπή των αρνητικών δεδομένων και θα επιφέρουμε ασφάλεια, ανάπτυξη και ευημερία προς όφελος του λαού μας.