«Η Ευρώπη σε μια μέρα» Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης

Ημέρα της Ευρώπης - εκδήλωση Πάρκο Ακρόπολης, Λευκωσία, Κύπρος Εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης με τίτλο «Η Ευρώπη σε μια μέρα» // Europe Day – event Akropolis Park, Lefkosia, Cyprus “Europe in one day” celebration event on the occasion of Europe Day

Με ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους πολίτες της υποδέχθηκαν μικρούς και μεγάλους το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών στη γιορτή που συνδιοργάνωσαν Σάββατο, 13 Μαΐου 2017, στο Πάρκο Ακρόπολης, με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Στροβόλου, πλήθος κόσμου πέρασε από τα περίπτερα 15 Πρεσβειών χωρών της ΕΕ που πρόσφεραν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις χώρες τους, αλλά και μια γεύση από την κουλτούρα τους –μεταφορικά και κυριολεκτικά. Άλλα έξι περίπτερα φιλοξενούσαν αρμόδιους φορείς, οι οποίοι παρείχαν ενημέρωση για ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης, απασχόλησης και εκπαίδευσης, καθώς και φιλανθρωπικές οργανώσεις. Οι επισκέπτες είχαν, επίσης, την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα που περιλαμβάνονται στο μητρώο προστατευμένων προϊόντων της ΕΕ. Πλούσιο πληροφοριακό υλικό για τη λειτουργία, τις προτεραιότητες και τις πολιτικές της ΕΕ και πολλά δωράκια μοίρασαν και οι διοργανωτές της εκδήλωσης στο δικό τους περίπτερο.

Μουσική, αλλά και το αστείρευτο κέφι τους μετέδωσαν σε ζωντανό πρόγραμμα από το χώρο της εκδήλωσης οι δημοφιλείς ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Love FM Τάσος Τρύφωνος και Χριστιάνα Αρτεμίου. Η εκδήλωση περιλάμβανε, επίσης, ένα εκλεκτό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραστάσεις από τους “Cyprus Loves Zumba”, τη Σχολή Χορού Αντιγόνης Τασουρή και το Μουσικό Λύκειο Λεμεσού. Όσο για τα παιδιά, γιόρτασαν την Ημέρα της Ευρώπης με άφθονο παιχνίδι σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με διασκεδαστικές δραστηριότητες. Από τη γιορτή δεν έλειψαν και απολαυστικά κεράσματα για όλους.