Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Αμμοχώστου απευθύνει έκκληση στις ΚΑ

Έκκληση για αποφυγή των απεργιακών μέτρων στις Κυπριακές Αερογραμμές, απευθύνει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Αμμοχώστου.

Σε ανακοίνωσή της, η Εταιρεία αναφέρει ότι παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στις Κυπριακές Αερογραμμές με έντονα αισθήματα ανησυχίας, σημειώνοντας ότι σε μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον κυπριακό τουρισμό και κατ’ επέκταση την αιμορραγούσα κυπριακή οικονομία, το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσε είναι η αντιπαράθεση στον Εθνικό Αερομεταφορέα και οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Ο τουρισμός, το μόνο ίσως κομμάτι της κυπριακής ζωής που μπορεί να βοηθήσει την κυπριακή οικονομία, έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα μετά τα γεγονότα του Μάρτη, που έχει ανατρέψει το προγραμματισμό και τις θετικές προοπτικές για το 2013. Εργατική όμως αναταραχή και απεργιακές κινητοποιήσεις αυτή τη κρίσιμη και καθοριστική περίοδο κατά την οποία αναμένεται να υπάρξουν κάποια θετικά πρόσημα όσον αφορά τις αφίξεις, θα επιφέρουν τελειωτικό κτύπημα στον τουρισμό και κατ’ επέκταση στην οικονομία», προσθέτει η ανακοίνωση.

Απευθύνει έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν σύνεση και πνεύμα συνδιαλλαγής, για να εξευρεθεί, η καλύτερη υπό τις σημερινές συνθήκες λύση του προβλήματος.

Επίσης, απευθύνει έκκληση σε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον τόπο, που περνά δύσκολες στιγμές και την κυπριακή οικονομία που βρίσκεται λίγο πριν από την ολοκληρωτική κατάρρευση.