Η εταιρεία που τυπώνει χαρτονομίσματα, δεν σταματά να χάνει χρήματα…

Η εταιρεία που αποτελεί τον μεγαλύτερο εκτυπωτή τραπεζογραμματίων στον κόσμο δεν μπορεί να σταματήσει να χάνει χρήματα, πράγμα που πλήττει τους μετόχους της

Οι μετοχές της De La Rue Plc υποχώρησαν και πάλι την Τετάρτη μετά την έκδοση της δεύτερης πρόβλεψης κέρδους της χρονιάς από τη βρετανική εταιρεία που ξεπέρασε σε λειτουργία τα 200 χρόνια. Η μετοχή έχει χάσει ως τώρα περίπου το 80% της αγοραίας αξίας της κατά τα δύο τελευταία χρόνια μετά την απώλεια ενός σημαντικού συμβολαίου, αλλά και τη διεξαγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο μιας έρευνας για διαφθορά στο Νότιο Σουδάν.

Σε μια ανακοίνωσή της, η De La Rue προέβλεψε ότι το λειτουργικό κέρδος της για ολόκληρο το έτος ήταν «σημαντικά χαμηλότερο από τις προσδοκίες της αγοράς». Δεν εξήγησε το λόγο και ένας εκπρόσωπός της αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω, όταν ήρθε σε επαφή με το Bloomberg.

Η εταιρεία επλήγη τα τελευταία χρόνια από τον αυξημένο ανταγωνισμό στην εκτύπωση χαρτονομισμάτων και από την αμφιλεγόμενη απώλεια από έναν γαλλο-ολλανδικό αντίπαλο, ενός συμβολαίου για την εκτύπωση βρετανικών διαβατηρίων μετά το Brexit. Ο Κλάιβ Βέιτσερ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Dynex Power Inc., διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος στις αρχές του μήνα και ήδη προχωρεί σε αναθεώρηση της πορείας της εταιρείας. Ο Βέιτσερ θα παράσχει μια ενημέρωση παράλληλα με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου στις 26 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η De La Rue.

Οι μετοχές υποχώρησαν έως και 30% σε χαμηλά επίπεδα, επεκτείνοντας την ετήσια πτώση τους στο 69% και μειώνοντας την αγοραία αξία της εταιρείας στα 137 εκατομμύρια λίρες (177 εκατομμύρια δολάρια).