Η Ερευνητική Επιτροπή προχωρά στην εξέταση του τραπεζικού τομέα

Στην εξέταση της κατάστασης του τραπεζικού τομέα εισέρχεται από την ερχόμενη Πέμπτη η Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία, η οποία έχει καλέσει 13 μάρτυρες για να καταθέσουν.

Με σημερινή της ανακοίνωση, η Επιτροπή διευκρινίζει πως η εξέταση θα διεξαχθεί στα πλαίσια της ενδιάμεσης απόφασης που εξέδωσε η ίδια, δηλαδή, στα ζητήματα που δεν βρίσκονται ενώπιον Δικαστηρίου.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή γνωστοποίησε την απόφασή της στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 26 Ιουνίου 2013, ζητώντας όπως διατυπώσει τη θέση του, κατά πόσο επιθυμεί τη συνέχιση του έργου της Επιτροπής στα πλαίσια που διαγράφονται στην απόφαση, ή την τροποποίηση των όρων εντολής και πάλι υπό το φως του κειμένου της απόφασης της Ερευνητικής Επιτροπής, προσθέτοντας πως “μέχρι σήμερα δεν λήφθηκε απάντηση από το Υπουργικό Συμβούλιο”.

“Ο χρόνος για τη διεκπεραίωση του έργου της Επιτροπής είναι περιορισμένος. Δεν παρέχεται υπό τις συνθήκες άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε το έργο μας εξετάζοντας – μετά τα δημοσιονομικά – τον τραπεζικό τομέα, στα πλαίσια πάντοτε που καθορίζονται στην απόφαση της Επιτροπής”, αναφέρει, διευκρινίζοντας πως “αυτό δεν παρεμβάλει κώλυμα στο Υπουργικό Συμβούλιο εάν επιθυμεί τον τερματισμό των υπηρεσιών της Ερευνητικής Επιτροπής πριν την έκδοση πορίσματος”.

Κατά συνέπεια έχουν κληθεί σε πρώτο στάδιο δεκατρείς (13) μάρτυρες να καταθέσουν μεταξύ 4-26 Ιουλίου 2013, καταλήγει η Επιτροπή.