Η επιχείρηση συγκάλυψης έχει το όνομα..Αντώνης Σαμαράς

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον ότι επιδίδεται σε πολιτικά τεχνάσματα συγκάλυψης αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρωθυπουργός “δεν θέλει, ούτε κάθαρση, ούτε δικαιοσύνη” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, “η επιχείρηση συγκάλυψης έχει ονομα και αυτό είναι Αντώνης Σαμαράς” είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σήμερα στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Γραμματείας του κόμματος.

Παράλληλα, κάλεσε τον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της συνάντησης του με την Γερμανίδα Καγκελάριο, να ζητήσει τη λίστα Χριστοφοράκου, καθώς και τη λίστα των Ελλήνων καταθετών, στις γερμανικές τράπεζες.

Αναφορικά με τις κατηγορίες που δέχεται για προσπάθεια διάλυσης του ΠΑΣΟΚ ο ίδιος τόνισε ότι δεν επιδιώκει κάτι τέτοιο γιατί δεν χρειάζεται, αφού όπως είπε “μια χαρά τα κατάφεραν από μόνοι τους…”.

Σχετικά με την κριτική που δέχεται για την πρόταση για προανακριτική επιτροπή που κατέθεσε βάζοντας στο κάδρο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο επεσήμανε ότι “η έρευνα και η αναζήτηση της αλήθειας δεν συνιστούν ποινικοποίηση της πολίτικης ζωής τονίζοντας ταυτόχρονα ότι “η αναζήτηση της αλήθειας θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα όλων”.