Η Επίτροπος περιβάλλοντος στηρίζει το πρόγραμμα ανταλλαγής υπηρεσιών και προιόντων

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λευκωσίας (ΑΝΕΛ) για τη δημιουργία προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης που περιλαμβάνει ηλεκτρονικό ανταλλακτήριο προϊόντων και υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση χρήματος, αφού τα προϊόντα και οι υπηρεσίες κοστολογούνται σε ΤΟ.Μ (τοπικές μονάδες).

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου της Επιτρόπου, με το πρόγραμμα αυτό ” η τοπική κοινωνία αλληλοϋποστηρίζεται και οι συμπολίτες μας που δεν έχουν εργασία, μπορούν να συμμετέχουν ενεργά χωρίς να μένουν κλεισμένοι στο σπίτι περιμένοντας να βρουν δουλειά”.

Στην ανακοίνωση η κ. Παναγιώτου καλεί και άλλες Αναπτυξιακές Εταιρείες να υιοθετήσουν τέτοια προγράμματα , τα οποία μπορούν να επεκταθούν και να ενσωματώσουν και άλλες  πράσινες δραστηριότητες , όπως είναι οι Δημοτικοί/ Κοινοτικοί  λαχανόκηποι, οι αγορές τοπικών προϊόντων και η εκπαίδευση για απόκτηση πρόσθετων δεξιοτήτων.

“Η Πολιτεία από την πλευρά της οφείλει να αγκαλιάσει αυτό το κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης και να το στηρίξει μέσα από τις δομές του κράτους προσφέροντας όπου χρειάζεται εκπαίδευση και υποδομές που θα διευκολύνουν την όλη προσπάθεια”, καταλήγει η ανακοίνωση.