Η επίσκεψη Τζο Μπάιντεν δείχνει το αναβαθμισμένο ενδιαφέρον των ΗΠΑ στο Κυπριακό

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε γραπτή δήλωση του αναφέρει ότι, η επικείμενη επίσκεψη στην Κύπρο του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική, αφού καταδεικνύει το αναβαθμισμένο ενδιαφέρον των ΗΠΑ τόσο σε ό,τι αφορά το Κυπριακό όσο και για το σημαντικό ρόλο που μπορεί η Κύπρος να διαδραματίσει στην ευρύτερη περιοχή.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Κυπριακή Κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση του Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζο Μπάιντεν να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο στις 21-23 Μαΐου, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προσθέτει ότι αυτή η επίσκεψη αναδεικνύει τη σημαντική βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών και του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσουν οι ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την ΕΕ και άλλες φιλικές χώρες, στη νέα προσπάθεια για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, κατά τις συνομιλίες που θα διεξαχθούν μεταξύ της Κυπριακής Κυβέρνησης και του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η Ενέργεια, η Οικονομία, ο στρατηγικός ρόλος της Κύπρου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, οι εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.