Η Ελληνοαμερικανίδα Σάμερ Ζέρβος πάει τον Τραμπ στα δικαστήρια για σεξουαλική παρενόχληση

Μήνυση για δυσφήμιση εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, παραμονές της ορκωμοσίας του ως νέου προέδρου των ΗΠΑ, κατέθεσε μια πρώην παίκτρια του ριάλιτι The Apprentice, η οποία τον είχε κατηγορήσει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για σεξουαλική παρενόχληση σε ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς το 2007.

Η Σάμερ Ζέρβος υποστηρίζει στην αγωγή της ότι με τις διαψεύσεις του τον περασμένο Οκτώβριο ο εκλεγμένος πρόεδρος την υποβίβασε και την εξευτέλισε δημόσια, προξενώντας της ηθική και οικονομική βλάβη, ενώ είπε ψέμματα στον αμερικανικό λαό για τη συμπεριφορά.

«Από τη στιγμή που ο κ. Τραμπ δεν έκανε δήλωση αποκατάστασης, όπως είχα ζητήσει, δεν μου άφησε άλλη εναλλακτική απ’ το να καταθέσω μήνυση εναντίον του για να αποκαταστήσω τη φήμη μου», δήλωσε η Ζέρβος έχοντας στο πλευρό της την δικηγόρο της Γκλόρια Άλρεντ, πολιτικά δραστήρια με το Δημοκρατικό Κόμμα, η οποία είπε ότι η πελάτισσά της πέρασε από ανιχνευτή ψεύδους για τις αιτιάσεις της κατά του Τραμπ.

Η ηλικίας 41 ετών Ζέρβος είναι μια απ’ τις γυναίκες που κατηγόρησαν δημόσια τον Τραμπ για σεξουαλικές επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Υποστήριξε ότι ο δισεκατομμυριούχος την παρενόχλησε σεξουαλικά στη διάρκεια μιας συνάντησής τους όπου θα συζητούσαν μια πρόταση για δουλειά.

Ο τραμπ έχει απορρίψει ως «ψευδείς και γελοίους» τους ισχυρισμούς και ορκίστηκε να κυνηγήσει δικαστικά τις γυναίκες που τον κατηγορούν.