Η ελληνική οικονομία θα γίνει “μοντέλο” δηλώνει ο Σαμαράς στην Bild

«Θα μείνουμε στο ευρώ! Φιλοδοξία μας είναι η Ελλάδα να αλλάξει θεαματικά και από ένα κακό παράδειγμα γεμάτο προβλήματα, να γίνει ένα ξεχωριστό παράδειγμα για μια οικονομία-μοντέλο», τονίζει Έλληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα BILD.

Ο κ. Σαμαράς , ο οποίος την Κυριακή θα επισκεφτεί τη Βαυαρία, παρουσιάζεται βέβαιος για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και δεικτικά επισημαίνει… «εσείς ακούτε για την κρίση, αλλά εμείς ζούμε στην κρίση και υποφέρουμε από αυτήν. Κανείς δεν έχει μεγαλύτερο συμφέρον να τα αφήσει όλα πίσω του από ό,τι οι ίδιοι οι Έλληνες».

Τα αποτελέσματα των κυβερνητικών προσπαθειών έχουν φανεί, δηλώνει ο κ. Σαμαράς. Σε τρεις μήνες έγιναν όσα δεν επιχειρήθηκαν τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, η Ελλάδα εργάζεται πλέον για μία ιστορία επιτυχίας και «κανείς δεν θα ρωτάει για τη συμμετοχή μας στο ευρώ ή για ένα νέο “κούρεμα”». Το ελληνικό χρέος χαρακτηρίζεται πλέον επισήμως ως βιώσιμο και στόχος της κυβέρνησης είναι η έξοδος από την ύφεση, ώστε η οικονομία να μεταρρυθμιστεί και να υπάρχουν αρκετά έσοδα για την εξόφληση τόκων και χρεολυσίων .

Επικρίνοντας την πολιτική της αποκλειστικής λιτότητας, εν μέσω ύφεσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει ότι δεν μπορεί να οδηγήσει σε υγιή οικονομία… « Αυτή η πολιτική αποσταθεροποιεί την οικονομία και καταστρέφει την κοινωνική συνοχή μας και μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο του εξτρεμισμού. Προσπαθούμε να πετύχουμε την δημοσιονομική εξυγίανση και θα δείξουμε πρόοδο με τις ιδιωτικοποιήσεις. Γι’ αυτό και δεν θα ακολουθήσουμε την τύχη της Βαϊμάρης. Θα προσφέρουμε το εντελώς αντίθετο παράδειγμα!».