Η Ελλάδα σε απεργιακό κλοιό την Πέμπτη…

Mετ΄εμποδίων θα μετακινηθεί αύριο, Πέμπτη, το επιβατικό κοινό εξαιτίας των στάσεων εργασίας που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. με κεντρικό σύνθημα «Φτώχεια, φόροι, ανεργία… το τερματίσατε».

Έτσι την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, ο ηλεκτρικός, το τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9:00 πρωί έως τις 21:00 το βράδυ. Ενώ το μετρό θα κινηθεί από τις 09:00 έως τις 16:00.

Η κυκλοφορία αναμένεται να αποκατασταθεί έως τις 10:00 π.μ., ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρένα και ο προαστιακός από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΝΟΣΕ ματαιώνονται τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Οι αμαξοστοιχίες 600/601 (από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που αναχωρούν στις 23:55 και 23:00 αντίστοιχα, το βράδυ της Πέμπτης, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας.

Οι επιβάτες που έχουν ήδη εισιτήρια μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία για να ενημερωθούν για τον τρόπο εξαργύρωσής τους.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στις πτήσεις της Olympic Air λόγω 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκέπτονται το site της Olympic Air ή να καλούν στα κάτωθι τηλέφωνα: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ, καθώς και ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αντιδρώντας στην πώλησης λιγνιτικών μονάδων.

Συμμετοχή έχουν δηλώσει και οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ενώ αναμένεται να υπολειτουργήσει συνολικά ο δημόσιος τομέας.

Στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος με βασικό σύνθημα «ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΤΕ». Νωρίτερα στις 10:30 θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Το σποτ του ΠΑΜΕ για την απεργία

Τα συνδικάτα αντιδρούν στην αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική, η οποία συνεχίζεται και αποτυπώνεται και στο νέο προϋπολογισμό, αλλά και σε κάθε μέτρο και στόχευση που οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών τους δικαιωμάτων.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για αδιέξοδες και ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές που έχουν «στραγγαλίσει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της στο πλαίσιο της Πανεθνικής δράσης που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα, σε συντονισμό με επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας.

«Όσο συνεχίζονται οι ίδιες καταστροφικές και μνημονιακές πολιτικές, τόσο θα συνεχίζεται ο αγώνας, με κάθε μέσο και τρόπο» καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.