Η Ελεγκτική Υπηρεσία απαντά στη γραπτή δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών

Με αφορμή σημερινή γραπτή δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου, η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας αναφέρει τα ακόλουθα:

Πριν από δύο ημέρες, δημοσιογράφος επικοινώνησε με την Ελεγκτική Υπηρεσία και ζήτησε ενημέρωση κατά πόσο έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες που, όπως είναι εδώ και καιρό γνωστό, διεξάγει η Υπηρεσία σχετικά με την πώληση τουρκοκυπριακών περιουσιών και την αναβάθμιση πολεοδομικών ζωνών. Στον δημοσιογράφο δόθηκε η απάντηση πως οι έρευνες έχουν συμπληρωθεί και πως τα ευρήματα της Υπηρεσίας έχουν σταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών για σχόλια. Ενημερώθηκε, επίσης, ο δημοσιογράφος πως πλήρης ενημέρωση των πολιτών για τα ευρήματα της Υπηρεσίας θα γίνει μέσω της Ετήσιας Έκθεσης που αναμένεται να υποβληθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, περί τα τέλη Νοεμβρίου.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν έχει υπόψη της οποιαδήποτε διαρροή πληροφοριών σχετικά με το θέμα αυτό. Ορθά ο Υπουργός Εσωτερικών αρνήθηκε και αυτός να δώσει τις δύο επιστολές της Υπηρεσίας στη δημοσιότητα, αφού η περίληψη των θεμάτων αυτών στην Ετήσια Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας θα γίνει με απάλειψη των ονομάτων φυσικών προσώπων.