Η Ελβετία δηλώνει έτοιμη στη συζήτηση ανταλλλαγής τραπεζικών πληροφοριών

Η κυβέρνηση της Ελβετίας είναι έτοιμη να συζητήσει την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών τραπεζικού περιεχομένου, αλλά μόνον εάν αυτός ο κανόνες “καταστεί διεθνές πρότυπο”, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στη Βέρνη μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Για την ελβετική κυβέρνηση, ένα τέτοιο πρότυπο οφείλει να εφαρμόζεται “σε όλα τα μεγάλα χρηματοοικονομικά κέντρα, αμερικανικά, ευρωπαϊκά και ασιατικά”.

Εξάλλου, η Ελβετία αξιώνει να διευθετηθούν “όλα τα (νομικά) κενά ” σε ό,τι αφορά την εξακρίβωση των στοιχείων των δικαιούχων σε κοινοπραξίες ή άλλες νομικές μορφές του επιχειρείν.

Η επίσημη αυτή θέση της Βέρνης ανακοινώθηκε μετά την εικοτολογία διαφόρων μέσων ενημέρωσης περί του ότι η Ελβετία είναι έτοιμη να απεμπολήσει το τραπεζικό απόρρητο στη χώρα ως το 2015.

Ο Αλέν Μπερσέ, υπουργός Εσωτερικών της ελβετικής συνομοσπονδίας, σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde διαβεβαίωσε ότι η χώρα του “είναι πάντοτε έτοιμη να συζητήσει με παράγοντες και φίλους”. Ο Μπερσέ όμως πρόσθεσε ότι δεν πρέπει “να είναι κανένας εντελώς αφελής”. “Εφόσον αναζητείται μια συνολική λύση, υπάρχουν πολλές άλλες χώρες που πρέπει να κάνουν βήματα, μεγάλα βήματα”, εξήγησε.