Η εκκλησία της Ελλάδας προσφέρει τη διαθέσιμη γη της σε όσους θέλουν να γίνουν αγρότες

Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του προς τους πιστούς, ο  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, δήλωσε ότι η εκκλησία είναι και θα παραμείνει αρωγός σε όσους τη χρειάζονται στις δύσκολες τούτες στιγμές για τους πολίτες και ανακοίνωσε ότι «όποιος επιθυμεί να εργαστεί στην ελληνική γη, συμβάλλοντας στη διατροφική επάρκεια της χώρας και στην ανάπτυξη σύγχρονων εξαγώγιμων προϊόντων καλλιέργειας και βοσκής, ας γνωρίζει ότι, όση λίγη γη ανήκει ακόμα στην Εκκλησία, θα είναι στη διάθεσή του».

Ο κ. Ιερώνυμος χαρακτήρισε «θλιβερές και δύσκολες» τις ημέρες που ζούμε και τόνισε πως η γέννηση του Θεανθρώπου προσανατολίζει τα βήματά μας για «να συναντήσουμε την ελπίδα και να αποκτήσουν οι προσδοκίες μας υπόσταση, νόημα και σκοπό»

Η πατρίδα μας , είπε ο Αρχιεπίσκοπος, «βιώνει κρίσιμες και οδυνηρές στιγμές αγωνίας και αβεβαιότητας για τον επιούσιο τού λαού της και για το αύριο. Οι ώρες πού ζούμε είναι ώρες δοκιμασίας της πίστης, των χριστιανικών μας αξιών και αισθημάτων, αλλά και της μέχρι τώρα βιωτής μας».

Η προσφορά και η αλληλεγγύη πρέπει να μας ακολουθούν, πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος…. όλοι καλούμαστε «να στηρίξουμε εκείνον πού δεν έχει εργασία και στέγη. Εκείνον πού χρειάζεται ζεστασιά και φαγητό. Σήμερα, όσο ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν, είναι επείγουσα ανάγκη να συνεχίσουμε να δείχνουμε γενναιοφροσύνη, αλληλεγγύη και εθελοντική προσφορά. Ήδη, με τις φιλότιμες προσπάθειες όλων μας, η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη παίρνουν σάρκα και οστά με εντυπωσιακά αποτελέσματα, αναβιώνοντας το πρωτοχριστιανικό βίωμα της κοινωνίας της αγάπης. Είναι καιρός να ξαναανακαλύψουμε την Εκκλησία ως κοινωνία προσώπων πού ζουν με την αγάπη ως τρόπο ζωής».