Η Εθνική φρουρά ανάχωμα κατά των ναρκωτικών

Εργαζόμαστε όλοι ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας, «να αποτελέσουν το ισχυρότερο αναπτυξιακό ανάχωμα πρόληψης και η στρατιωτική θητεία, μια αποτελεσματική ασπίδα προστασίας, κατά των ναρκωτικών», δήλωσε ο Υπουργός άμυνας, Φώτης Φωτίου.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή λήξης της «Εβδομάδας κατά των Ναρκωτικών» στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, ο κ. Φωτίου είπε ότι «το ΓΕΕΦ και η Διεύθυνση Υγειονομικού, σε συνεργασία με άλλους φορείς, αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα και λαμβάνουν κάθε απαραίτητο μέτρο, χωρίς απολύτως καμία έκπτωση, για την πρόληψη και την καταστολή του προβλήματος της ουσιοεξάρτησης».

Πρόσθεσε ότι «μέσα από κατάλληλες δράσεις και προγράμματα, συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ελαχιστοποίηση και εξάλειψη του φαινομένου, θυσιάζοντας άπλετο χρόνο».

Το Υπουργείο Άμυνας, είπε ο κ. Φωτίου, «αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα της ουσιοεξάρτησης, μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων κοινωνικών φορέων για αυτό το λόγο, προχωρήσαμε στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου».

Εξήγησε ότι «με το ισχύον Μνημόνιο, συστρατεύονται στον αγώνα μας για αντιμετώπιση της ουσιοεξάρτησης, σημαντικοί φορείς πέραν του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου, όπως το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Υγείας, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, η ΥΚΑΝ, το ΚΕΝΘΕΑ και τοπικά Πανεπιστήμια».

Όπως είπε ο Υπουργός Άμυνας, «για να δοθεί αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της ουσιοεξάρτησης, για να πετύχουμε την κάθαρση του στρατεύματος από κάθε μορφής ουσία, πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο δρόμος που οφείλουμε να ακολουθήσουμε είναι ένας : Γυρίζουμε την πλάτη στην χρήση ουσιών και επιλέγουμε μια ζωή καθαρή από κάθε εξάρτηση».

Καταλήγοντας, διαβεβαίωσε ότι «το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ, στηρίζουν κάθε ενέργεια, η οποία αποσκοπεί στην καταπολέμηση της μάστιγας της ουσιοεξάρτησης και σκορπά μηνύματα ζωής και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».