Η Εθνική Κύπρου ηττήθηκε με 1-0 από το Βέλγιο

Την ήττα με 1-0 γνώρισε η Εθνική μας από το Βέλγιο στο Στάδιο ΓΣΠ στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του EURO 2016.

Οι διεθνείς μας παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα απέναντι σε μια παγκόσμια δύναμη του ποδοσφαίρου, δυστυχώς δεν επιβραβεύτηκαν ούτε στο ελάχιστο.

Λίγες μέρες μετά το άτυχο 0-1 με την Ουαλία η ιστορία επαναλήφθηκε χθες βράδυ και η Εθνική μας δεν πήρε ούτε το βαθμό της ισοπαλίας.

Η ομάδας μας δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει και τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε δέχτηκε το γκολ που καθόρισε το αποτέλεσμα.

Στο 86′ οι Βέλγοι πήραν τους βαθμούς με γκολ του Αζάρ.

Η Εθνική μας αγωνίστηκε με τους Γιωργαλλίδη, Δημητρίου, Αντωνιάδη, Τζούνιορ, Λαϊφη, Οικονομίδη, Νικολάου (84′ Αρτυματά), Μακρίδη, Χαραλαμπίδη (53′ Λαμπάν), Μακρή, Μυτίδη (11′ Σωτηρίου).

Στον πάγκο οι Χαραλάμπους, Σιέλης, Αγγελή, Σωτηρίου, Εγγλέζου, Νέγκρι, Λαμπάν, Στυλιανού, Κολοκούδιας, Αρτυματάς, Κάστανος, Παναγή.

Το Βέλγιο ξεκίνησε με τους Courtois, Albertine, Kompany, Vertonghen, Witsel, De Bruyne, Felaini, Benteke, Hazzard, Nainggolan, Vermaelen.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ρώσος Vladislav Bezborodov.

Διατέθηκαν 11.866 εισιτήρια.

Δηλώσεις Πάμπου Χριστοδούλου

Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής στις δηλώσεις του επανέλαβε την πεποίθηση του για την προοπτική της ομάδας και όπως χαρακτηριστικά τόνισε το παιχνίδι χάθηκε γιατί δεν είχαμε αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια.

Χαρακτηριστικά ο Πάμπος Χριστοδούλου μετά το παιχνίδι με τους Βέλγους δήλωσε:

«Σε αυτά τα δυο παιχνίδια τα δικά μας παιδιά δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν. Θα το λέω συνέχεια ότι αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Το παιχνίδι χάθηκε γιατί δεν ήμασταν πιο σοβαροί στην τελική προσπάθεια.

Σίγουρα ένας μεγάλος αντίπαλος όπως το Βέλγιο θα έβρισκε τις ευκαιρίες όπως τις βρήκε. Ο κόσμος χάρηκε ένα ωραίο παιχνίδι. Κάποιες λανθασμένες πάσες μας στοίχησαν. Όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο και είμαστε υποχρεωμένοι να σηκώσουμε το κεφάλι.

Είπα και στα παιδιά πως δεν έχει χαθεί τίποτα. Έχουμε δυο παιχνίδια και αν τα κερδίσουμε, έχουμε πιθανότητες για την 3η θέση. Είμαι πολύ λυπημένος που δεν πήραμε αυτά που αξίζαμε. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο που αγκάλιασε την Εθνική. Νομίζω και εμείς τους δώσαμε αυτά που ήθελαν και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί.

Για ακόμα μια φορά η τύχη δεν μας χαμογέλασε. Συγχαρητήρια στο Βέλγιο, εμείς κρατάμε τα θετικά».