Η ΕΔΕΚ “νίπτει τα χείρας” για τις προσλήψεις

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ Βάσος Δημητρίου με γραπτή ανακοίνωση του με  αφορμή το πρόσφατο δημοσίευμα που αφορά την ετήσια έκθεση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας για το έτος 2012 και για την προσωπική ευθύνη που φέρουν αυτοί που ευθύνονται για την παράνομη πρόσληψη δυο λειτουργών για τις ανάγκες του “Πάφος 2017’” αναφέρει  πως “ η παρανομία αγγίζει τον εισηγητή της πρότασης που είναι μέρος της εκτελεστικής εξουσίας και θα έπρεπε να εφαρμόζει πιστά την νομοθεσία που αφορά την χρηστή διοίκηση”.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο συνάδελφος του Λάζαρος Ομήρου εναντιώθηκαν σε αυτήν την πρόσληψη που έγινε χωρίς να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Επιπλέον ανέφερε ότι για όσες υποθέσεις είχε καταγγείλει τον Δήμαρχο Σάββα Βέργα και που αφορούσαν διασπάθιση δημοσίου χρήματος και ενέργειες του που καταπατούσαν τις αρχές που διέπουν την αξιοκρατία και τη χρηστή διοίκηση τον προειδοποιούσε, αλλά αυτός πάντοτε τον αγνοούσε απαξιωτικά, όπως ισχυρίζεται.

Ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που είχε προχωρήσει και που αφορούσαν την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και την αντιπαράθεση μου με τον μελετητή του έργου, τις καταγγελίες του σχετικά με τον οργανισμό του Σ.Α.Π.Α, την αντιπαράθεση μου με τον Δήμαρχο για την διεξαγωγή “οπερέττας” από την κυρία Μανωλίδου που θα κόστιζε ένα εκατομμύριο ευρώ, την γνωστή υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος ύψους ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ στη γνωστή υπόθεση “πεζοδρομίων”, την υπόθεση της συναυλίας “Ρουβά” που πάντοτε αυτές οι καταγγελίες – όπως είπε- συνοδεύονταν με αποδεικτικά στοιχεία και ουδέποτε.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα όπως οι θεσμοί του Κράτους αυτή τη φορά θα λειτουργήσουν σωστά ώστε να απονεμηθεί δικαιοσύνη και ο κόσμος να επανακτήσει την εμπιστοσύνη του στους ίδιους τους θεσμούς, στους πολιτικούς μας αλλά και στα ίδια τα πολιτικά κόμματα.