Η δράση της πυροσβεστικής υπηρεσίας το τελευταίο 24ωρο

Έντονη η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το τελευταίο 24ωρο. Ανταποκρίθηκε σε 79 κλήσεις για βοήθεια ,74 πυρκαγιές, 4 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

Στις 10.26 χθες λήφθηκε κλήση γιαπυρκαγιά σε υποστατικό 4Χ7 μέτρα περίπουστην οδό Βυζαντίου, Κίτι, στη Λάρνακα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας ‘Υπ/μου Α. Παπαδόπουλου με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 11.00. Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε τροχόσπιτο το οποίο εφάπτετο στο εν λόγο υποστατικό. Το υποστατικό με το τροχόσπιτο χρησιμοποιούταν σαν αποθήκη και σαν κατοικία ξένων εργατών. Από την πυρκαγιά και τα δύο υπέστηκαν εκτεταμένες ζημιές. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση αυλών τυλιχτήρα νερού από τα βυτία των πυροσβεστικών οχημάτων και αριθμός αναπνευστικών συσκευών. Δεν κινδύνεψε κανείς. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου σε συνεργασία με την Αστυνομία και η πυρκαγιά προκλήθηκε από μαγειρική συσκευή υγραερίου.

Στις   14.26 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιάσε πετρελαιοκίνητο όχημα ξηράς μάρκας SEAT IBIZA το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε οικόπεδο στην οδό Άγγελου Τερζάκη, στη Λάρνακα.Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας ‘Υπ/μου Α. Παπαδόπουλου με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 14.37 Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το χώρο της μηχανής και σοβαρές ζημιές έπαθε ο μπροστινός ελαστικός προφυλακτήρας και η βαφή του μπροστινού μέρους του οχήματος. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου σε συνεργασία με την Αστυνομία και η πυρκαγιά προκλήθηκε από αναμμένα κάρβουνα Λαμπρατζιάς. Η ιδιοκτήτρια το οχήματος είχε σταθμεύσει πάνω από κατάλοιπα Λαμπρατζιάς της προηγούμενης νύκτας.

Στις 19.52 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιάσε 2 οικίες στο κέντρο του χωριού Άλωνα στην Λευκωσία. Ανταποκρίθηκαν συνολικά 6 πυροσβεστικά οχήματα. Ένα πυροσβεστικό όχημα από τον Αγροτικό Πυροσβεστικό Σταθμό Παλαιχωρίου αφού ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ανάκλησης εκτάκτων πυροσβεστών και ταυτόχρονα με την ειδοποίηση ανταποκρίθηκαν 3 πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Λευκωσίας. Επίσης ανταποκρίθηκαν ακόμα 2 πυροσβεστικά οχήματα από τον Αγροτικό Πυροσβεστικό Σταθμό Περιστερώνας και επιπρόσθετα ένα πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών το οποίο υποστήριζε τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η ώρα 21.20 και υπό πλήρη έλεγχο η ώρα 23.01 αφού για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς χρειάστηκε να γίνει αποδόμηση των οροφών των εμπλεκομένων στην φωτιά κατοικιών . Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς μία οικία και έπαθε εκτεταμένες ζημιές δεύτερη. Σε άλλες 2 κατοικίες η Πυροσβεστική Υπηρεσίας κατάφερε να περιορίσει την πυρκαγιά με ελαφριές ζημιές στις οροφές τους.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση αυλών νερού από τα βυτία των πυροσβεστικών οχημάτων και αριθμός αναπνευστικών συσκευών.Στο έργο της πυρόσβεσης και στην διαχείριση του οδικού δικτιού στην περιοχή συνέδραμαν η Αστυνομία και 2 μέλη της Πολιτικής Άμυνας τα οποίο βρίσκονταν στο χωριό και ήταν εκτός υπηρεσίας. Κατά την διάρκεια της νύχτας στο μέρος παρέμεινε Πυροσβεστικό όχημα του Σταθμού Ακροπόλεως για τυχόν αναζωπυρώσεις. Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία .

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να ξεκίνησε από ελαττωματική καπνοδόχο τζακιού κατοικίας το οποίο τέθηκε σε λειτουργία.