Η δικαστική περιπέτεια βλάπτει τη δημοτικότητα του Σαρκοζί

Μεγάλο πλήγμα στη δημοτικότητα του Σαρκοζί έφερε η πρόσφατη δικαστική του περιπέτεια για το πολιτικό του παρελθόν, καθώς το 65% των Γάλλων (σχεδόν δύο στους τρεις) δεν θέλουν ο πρώην πρόεδρος της Γαλλία να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017.

Εν τούτοις ένα ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό που φτάνει στο 70% εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα το κάνει τελικά, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για την εφημερίδα Le Parisien και το iTV-Aujourd’hui en France την περίοδο 3-4 Ιουλίου.

Στην ερώτηση αν θα ήθελαν ο Νικολά Σαρκοζί να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017, το 65% των ερωτηθέντων απάντησαν «όχι», το 33% «ναι», ενώ το 2% δεν απάντησε.

Οι πολίτες όταν κλήθηκαν να απαντήσουν αν νομίζουν ότι ο Νικολά Σαρκοζί θα θέσει υποψηφιότητα, το 70% των ερωτηθέντων απάντησε «ναι», που είναι κατά μια ποσοστιαία μονάδα κάτω από το ποσοστό του Μαρτίου, έναντι του 28% που απάντησε «όχι» και του 2% που δεν απάντησε.

Στην ερώτηση αν νομίζουν ότι με τις τρέχουσες υποθέσεις, το UMP μπορεί ακόμη να στέλνει τον Νικολά Σαρκοζί ως υποψήφιο για την προεδρία, το 57% των Γάλλων απάντησε αρνητικά, έναντι του 41% που απάντησε θετικά.

Η έρευνα διεξήχθη αφότου ο Νικολά Σαρκοζί κατηγορείται για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής.