Η δικαιοσύνη να τιμωρήσει παραδειγματικά τον Δημητριάδη αν ευθύνεται

Ακόμα μια σοβαρή πτυχή της κυπριακής οικονομικής τραγωδίας φανερώνουν οι  πληροφορίες που δημοσιεύουν οι New York Times για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης για να φορτωθεί με υποχρεώσεις ELA η Λαϊκή Τράπεζα.

Οι ισχυρισμοί του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν, ότι η Λαϊκή Τράπεζα, ενώ ήταν αφερέγγυα εξασφάλιζε ELA με “την κάλυψη του Πανίκου Δημητριάδη” παρουσιάζοντας “διογκωμένα περιουσιακά στοιχεία”, πρέπει να διερευνηθούν και να αξιοποιηθούν στα πλαίσια της επιβαλλόμενης απονομής δικαιοσύνης και τιμωρίας.

Στην κατάρρευση των κυπριακών τραπεζών συνέβαλε και η ανεπάρκεια και ανικανότητα των διοικητικών στελεχών της Κεντρικής Τράπεζας να χειριστούν τις κρίσιμες εξελίξεις της επίμαχης περιόδου.

Για τα όσα βλαπτικά, ανεπίτρεπτα και επιζήμια έχουν επισυμβεί στην Κεντρική Τράπεζα και που ενδεχομένως να ευθύνεται ο τέως Διοικητής της, Πανίκος Δημητριάδης, η δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένη να τα διερευνήσει και να τιμωρήσει παραδειγματικά τον τέως Διοικητή αν πραγματικά ευθύνεται για αυτά.