Η διαμαρτυρία του…φιλιού από ομοφυλόφιλους έξω από τη ρωσική Δούμα

Η Δούμα απαγόρευε την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» προς προστασία των παιδιών και έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου, γίνονταν συμπλοκές μεταξύ οργανώσεων υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και φανατικών Χριστιανών.

Από τους 450 βουλευτές της Δούμας, οι 388 ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, επεσήμανε το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass. Απαγορεύει τη θετική δημόσια αναφορά σε ομοφυλοφιλικά θέματα σε όλην την επικράτεια της Ρωσίας και τιμωρεί με πρόστιμα έως και 5.000 ρουβλίων (165 δολάρια) κάθε φυσικό πρόσωπο και έως 500.000 ρουβλίων κάθε άλλη νομική οντότητα, όπως επιχειρήσεις και σχολεία.

Ετσι, ακόμη και η γνωστή σημαία του ‘ουράνιου τόξου’ , του συμβόλου του παγκόσμιου ομοφυλοφιλικού κινήματος, εμπίπτει στις απαγορεύσεις.

Έξω από το κοινοβούλιο συνελήφθησαν 20 άτομα,  κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας «φιλήματος», που διοργάνωσαν ενώσεις ομοφυλοφίλων και λεσβιών, στους οποίους επιτέθηκαν με μπογιές και κλούβια αυγά οργανώσεις υπερορθόδοξων χριστιανών, που πολλοί εξ αυτών κρατούσαν εικόνες και σταυρούς.