Η Δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ καλεί τον Γ. Ελεγκτή να παρέμβει

Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ στο Δήμο Λευκωσίας καλεί τον Γενικό Ελεγκτή να παρέμβει και να ενεργοποιηθούν άμεσα οι ρήτρες των συμβολαίων ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας:

“Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις εκφράζει την έκπληξη της ότι με εισήγησή του δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη δόθηκε νέα παράταση από την ΚΕΑΑ στον εργολάβο για την ανέγερση του νέου δημαρχείου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΚΕΑΑ ημ. 15.11.2017 είχε καθοριστεί τελική παραλαβή του έργου στις 7 Δεκεμβρίου 2017 και μετά θα ενεργοποιείτο η ρήτρα του συμβολαίου και θα επιβαλλόταν πρόστιμο €2500 για κάθε ημέρα καθυστέρησης.

Είναι πραγματικά με έκπληξη μας που πληροφορούμαστε ότι ο δήμαρχος Κ. Γιωρκάτζης χωρίς καμία συζήτηση ή εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο, εισηγήθηκε στην ΚΕΑΑ να δοθεί νέα παράταση στον εργολάβο Lois Builders Ltd, μέχρι 31 Μαρτίου 2018, γεγονός που σημαίνει ότι δεν ενεργοποιήθηκε η ρήτρα επιβολής προστίμου.

Η Ομάδα του ΑΚΕΛ εκφράζει τη διαφωνία της. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι προς το συμφέρον του Δήμου και των φορολογούμενων συμπολιτών μας.

Η Ομάδα του ΑΚΕΛ καταγγέλλει στους δημότες την μονομερή αυτή απόφαση του Δημάρχου Λευκωσίας Κ. Γιωρκάτζη και της ΚΕΑΑ, καλώντας τον Γενικό Ελεγκτή να παρέμβει.

Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει ακόμη μια φορά τη θέση της ότι τόσο για το έργο του νέου Δημαρχείου, όσο και τις Πλατείας Ελευθερίας – αποφασίστηκε και εδώ αναστολή ενεργοποίησης της ρήτρας καθυστέρησης €6000 ημερησίως από τις 3 Ιανουαρίου 2018  που ήταν η τελευταία ημερομηνία παράτασης για παράδοση του έργου – υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και δόθηκαν επανειλημμένως παρατάσεις.

Το συμφέρον του Δήμου επιβάλλει και καλούμε το δήμαρχο να κινητοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να ενεργοποιηθούν άμεσα οι ρήτρες του συμβολαίου, χωρίς χαριστικές παρατάσεις.”

Δημοτική Ομάδα

ΑΚΕΛ – Αριστερά, Νέες Δυνάμεις