Η δίαιτα που κάνουν οι Τζένιφερ Άνιστον και Ρις Γουίδερσπουν και δείχνουν νέες..!

Πολλοί είναι οι σελέμπριτιζ που διατηρούν την εμφάνισή τους πληρώνοντας ακριβά για περιποιήσεις δέρματος ή ακόμα και για χειρουργικές επεμβάσεις.

Όμως, η Τζένιφερ Άνιστον και η Ρις Γουίδερσπουν οφείλουν τη ζωντάνια και τη νεανικότητά τους σε μια πολύ πιο πειθαρχημένη μέθοδο, τη νηστεία.

Οι δύο ηθοποιοί, μπορεί να κάνουν καριέρα στον χώρο της υποκριτικής πάνω από 20 χρόνια, φαίνονται όμως σαν να μην έχει περάσει χρόνος από πάνω τους από όταν πρωτοξεκίνησαν.

Ποιο είναι το μυστικό τους; Η 50χρονη Τζένιφερ Άνιστον και η 43χρονη και μητέρα τριών παιδιών Ρις επιμένουν στην καθημερινή 16ωρη νηστεία, τους καθημερινούς «πράσινους» χυμούς και την εξαντλητική γυμναστική έξι μέρες την εβδομάδα.

Αφήνουν βέβαια στον εαυτό τους ένα… cheat day (που μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν) μία φορά τη βδομάδα, ώστε να μπορούν να φάνε ό,τι θέλουν και όποτε θέλουν. Βέβαια, όσον αφορά τη Τζένιφερ Άνιστον, αυτή η… σκανταλιά είναι ένας χυμός σέλερι.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο και ερωτώμενες πώς ξεκινάνε τη μέρα τους, απάντησαν ότι δεν τρώνε ποτέ πρωινό και ότι δεν ξέρουν τι σημαίνει… τηγάνισμα.

«Κάνω τη διαλειμματική νηστεία, οπότε δεν τρώω το πρωί», είπε η Τζένιφερ Άνιστον και συμπλήρωσε ότι «ένιωσα μια πολύ μεγάλη διαφορά με το να μην τρώω για 16 ώρες τη μέρα».

Η Ρις πρόσθεσε ότι εκείνη πίνει έναν «πράσινο» χυμό και έναν καφέ το πρωί.

«Η Τζεν ξέρει τόσα πολλά για την υγεία και τη γυμναστική. Είναι πολύ καλή στο να δίνει συμβουλές για το ευ ζην».

Αυτή η νέα μέθοδος είναι μια τεράστια αλλαγή στον τρόπο ζωής της Τζένιφερ Άνιστον, η οποία παλιότερα έτρωγε πέντε γεύματα τη μέρα για να διατηρηθεί σε φόρμα.

Σε συνέντευξή της το 2005 είχε πει πως την είχα συμβουλεύσει να τρώει το πρωί ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνη, όπως αβγά με τσίλι πιπεριά και να πίνει ένα ποτήρι καυτού νερού με λεμόνι.

Το μεσημεριανό της θα ήταν το ίδιο υγιεινό με ένα πιάτο λευκό ψάρι και λαχανικά στον ατμό. Στο βραδινό θα έπρεπε να συμπεριλάβει κάτι σαν μεξικάνικο τάκος γεμιστό με ψητό κοτόπουλο.

Ωστόσο, πλέον η ηθοποιός είναι μία από τις μεγαλύτερες οπαδούς της διαλειμματικής νηστείας.

Για να καταφέρει να την τηρήσει, η Τζένιφερ Άνιστον δεν ξυπνάει νωρίτερα από τις 9 η ώρα, ενώ η Ρις που ξυπνάει στις 5:30 μαζί με τον 7χρονο γιο της, μέχρι τις 7:30 κάνει γυμναστική.

Η Τζένιφερ, είπε πως σκοπός της είναι να κάνει γυμναστική πέντε μέρες την εβδομάδα και ακόμα και τις μέρες που δεν κάνει διαλειμματική νηστεία ξεκινάει την ημέρα της με ένα χυμό από σέλερι.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη διαιτολόγο Σούζι Μπάρελ, η διαλειμματική νηστεία, δηλαδή 16 ώρες νηστικός και 8 ώρες φαγητού, μπορεί να μην είναι για όλους, καθώς είναι «πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις». Μάλιστα, οι ώρες που ενδείκνυνται για φαγητό είναι από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Εκτός από την απώλεια βάρους, η διαλειμματική νηστεία βελτιώνει επίσης τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου και αυξάνει το προσδόκιμο της ζωής.

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο: «Αντί να φάει κανείς βραδινό στις 8 και να μην φάει μέχρι τις 12 το μεσημέρι της επόμενης μέρες, είναι προτιμότερο και θα έχει και καλύτερα αποτελέσματα αν φάει κανείς βραδινό στις 5 με 6 το απόγευμα και μετά ξαναφάει στις 9 ή 10 το επόμενο πρωί. Και αυτό γιατί ο μεταβολισμός λειτουργεί καλύτερα όταν η κατανάλωση των θερμίδων γίνεται στο πρώτο μισό της ημέρας».