Η δήλωση Άκη και οι 560 νυν και πρώην της Βουλής

Γραπτή – δήλωση «ποταμό» εξέδωσε μέσα από την φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος το απόγευμα της Κυριακής, με αφορμή την καταδίκη του σε κάθειρξη οχτώ ετών επειδή δεν είχε δηλώσει στο «πόθεν έσχες» το νεοκλασικό στις παρυφές του λόφου της Ακρόπολης.

Και τι δεν έλεγε ο πρώην υπουργός  του ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του. Από καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, για δικαστική δίωξή του με πολιτικό μανδύα και  πολλά άλλα. Άλλωστε, κατηγορούμενος είναι και έχει δικαίωμα να αναπτύξει τις θέσεις και τα επιχειρήματα του, εν όψει μάλιστα και της μεγάλης δίκης στις 22 Απριλίου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος με κατηγορούμενο τον ίδιο, μέλη της οικογένειάς του και πρόσωπα του άλλοτε στενού του περιβάλλοντος.

Στην ανακοίνωση όμως του πρώην υπουργού και σήμερα «ενοίκου» του Κορυδαλλού, εμπεριέχεται και ένας ισχυρισμός που μάλλον λίγοι μπορούν να τον αμφισβητήσουν. Η Δικαιοσύνη, υποστηρίζει ο Α. Τσοχατζόπουλος, εξέδωσε μια «μια πρωτοφανή, μια μοναδική απόφαση στη μεταχουντική Δημοκρατική Ελλάδα,  για έναν μόνον από τους 560 βουλευτές – νυν και πρώην – που ελέγχθηκαν από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, υπό τον Πρόεδρο κ. Αργύρη, από το 2010».

Είναι αλήθεια. Κανείς από όλα αυτά τα πρόσωπα που «παρήλασαν» από τη Βουλή τα τελευταία χρόνια δεν οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης για παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες.  Άραγε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής βρήκε τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των 560 Ελλήνων βουλευτών νυν και πρώην, όλες νομότυπες; Κανείς από τους ελεγχόμενους δεν υπέπεσε ποτέ σε καμία παράλειψη, ικανή να τον στείλει ενώπιον της Δικαιοσύνης;

Μήπως εδώ έχει δίκιο ο Άκης;…

Βάσω Κυριακάκη