Η γερμανική αριστερά θα διαδηλώσει στην Αθήνα κατά της Μέρκελ

Στο αυριανό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ, στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα θα είναι και ο Πρόεδρος του αριστερού γερμανικού κόμματος DIE LINKE Μπερντ Ρίξινγκερ, που βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα επικεφαλής αντιπροσωπείας για τα εγκαίνια του παραρτήματος του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Στην αντιπροσωπεία του DIE LINKE συμμετέχουν επίσης οι βουλευτές Μίχαελ Σλεχτ, Αντρέι Χούνκο, Ανέτε Γκροτ, ο επικεφαλής του τμήματος Διεθνούς πολιτικής Όλιβερ Σρέντερ και ο εκπρόσωπος τύπου Αλεξάντερ Φίσερ, που επίσης θα διαδηλώσουν κατά της Μέρκελ…

«Η κυρία Μέρκελ έρχεται εσπευσμένα για να στηρίξει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά και το αδιέξοδο και εγκληματικό Μνημόνιο» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στο Φεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν έρχεται να στηρίξει την Ελλάδα, που η ίδια, με την εμμονή της στη μνημονιακή λιτότητα έχει οδηγήσει στο γκρεμό. Έρχεται να σώσει το διεφθαρμένο, ανυπόληπτο και υποτελές στα συμφέροντά της πολιτικό σύστημα».

Η παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, έστω και μαζί με βουλευτές της γερμανικής αριστεράς στις διαδηλώσεις κατά Μέρκελ, αναμένεται να συζητηθεί πολύ στο Βερολίνο και να αποτελέσει σημείο αντιπαράθεσης με το  Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα. Κι όλα αυτά όταν παραμένει ανοικτό το θέμα της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος επιχειρεί να δώσει το «φιλί της ζωής» στην κυβέρνηση Σαμαρά με αόριστες υποσχέσεις για επιμήκυνση, αλλά με βέβαια ανταλλάγματα από τις αποκρατικοποιήσεις.

Στο μεταξύ χθες ο Μανόλης Γλέζος  ενόψει της επίσκεψης Μέρκελ έθεσε εκ νέου το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. «Η μεγάλη και ισχυρή Γερμανία δεν έχει το δικαίωμα να αυτοεξαιρείται από τις υποχρεώσεις της, στερώντας από την Ελλάδα όσα βάσει του Διεθνούς Δικαίου δικαιούται, ενώ και η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να απεμπολεί τα δικαιώματά της», αναφέρει ο Μαν. Γλέζος, τονίζοντας πως ο λαός μας δεν απαιτεί εκδίκηση αλλά δικαίωση.