Η Γερμανία κλείνει όλα τα ΑΤΜ με τη δύση του ηλίου… Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων κατά ΑΤΜ

Οι Γερμανοί δεν θα είναι πια σε θέση να σηκώνουν χρήματα από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης των τραπεζών κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς ένα μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων κατά ΑΤΜ, ανάγκασε τις αρχές να αποφασίσουν τη διακοπή της λειτουργίας τους.

Ο αριθμός των επιθέσεων με εκρηκτικά κατά ΑΤΜ αυξήθηκε το 2022 κατά 125% σε σχέση με το 2020, σε 250 και οι Γερμανοί αξιωματούχοι δήλωσαν χθες Τρίτη ότι η αυξητική τάση μάλλον συνεχίστηκε και φέτος.

Οι ληστές τραπεζών χρησιμοποιούν περισσότερα στέρεα εκρηκτικά για να ανοίξουν τα ΑΤΜ παρά αέριο.

«Η δραματική αύξηση στις επιθέσεις αυτές που γίνονται συχνά με επικίνδυνα εκρηκτικά, απειλούν τη ζωή αθώων πολιτών », ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, μετά από συνομιλίες με τραπεζικούς, ασφαλιστικούς και αστυνομικούς κύκλους. Πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις μπορούν να σταματήσουν μόνο με μια σειρά αποτελεσματικών μέτρων και σε εθνική κλίμακα.

Οι τράπεζες θα θέσουν σε λειτουργία πρόσθετες κάμερες ασφαλείας και μέτρα κατά επίδοξων εισβολέων, όπως συστήματα ομίχλης από τις 11 μμ έως και τις 6 πμ. Επίσης μειώνεται η ποσότητα χρημάτων που θα αποθηκεύονται στα ΑΤΜ.