Η Β. Ιρλανδία ένα βήμα πριν γράψει ιστορία… (Video)

Το πρώτο μέρος ήταν σαν να μην έγινε ποτέ! Οι φάσεις έλειπαν όπως και ο ρυθμός, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε παιχνίδι κέντρου και πολλά λάθη σε αυτό τον χώρο. Η Ουκρανία είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε τη μπάλα αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του ΜακΓκόβερν.

Ωστόσο, οι Ουκρανοί δικαιούνται να «φωνάζουν», καθώς ο διαιτητής τους αρνήθηκε πέναλτι στο 8’, όταν ο ΜακΌλεϊ σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι σε σουτ του Σίντορτσουκ. Αυτό, το εκμεταλλεύθηκε η Βόρειος Ιρλανδία που μετά τη συμπλήρωση 30 λεπτών ξεθάρρεψε και είχε την καλύτερη στιγμή του ματς. Στο 34’, ο Γουόρντ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κάθκαρτ έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το «γάμα» της εστίας του Πιατόφ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, οι Βρετανοί σόκαραν τους Ουκρανούς! Ο Νόργουντ εκτέλεσε από μακριά το φάουλ, βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον ΜακΌλεϊ, ο οποίος με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Πιατόφ και έδωσε το έναυσμα στους συμπατριώτες του να πανηγυρίσουν έξαλλα. Ωστόσο, λίγο έλειψε να ισοφαριστούν άμεσα, αλλά ο ΜακΓκόβερν μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την κεφαλιά του Σελέζνιοφ στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Στο 57’ του ματς, είχαμε διακοπή! Η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε σε όλη τη διάρκεια, μετατράπηκε σε… χαλαζόπτωση και ο διαιτητής σταμάτησε για περίπου ενάμιση λεπτό το παιχνίδι.

Η Ουκρανία ήταν αναγκασμένη να βγει μπροστά και να ψάξει την ισοφάριση, αφού με ήττα θα ήταν με το ενάμιση πόδι εκτός της συνέχειας της διοργάνωσης. Ωστόσο, πέρα από κάποια μακρινά σουτ των Κοβαλένκο και Γιαρμολένκο, δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του ΜακΓκόβερν. Στο φινάλε και ενώ όλοι οι Ουκρανοί ήταν μπροστά, οι Βορειοϊρλανδοί πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο μια ιστορική νίκη.

Ο Ντάλας έκανε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων το σουτ έξω από την περιοχή, ο Πιατόφ δεν κατάφερε να απομακρύνει σωστά τη μπάλα και ο ΜακΓκι από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

https://www.youtube.com/watch?v=agbM7YjwCbg