Η «βόμβα» της Αντιγόνης

Του Χαράλαμπου  Δημητρίου*

Διαβάζοντας την είδηση για τις διεργασίες των κομμάτων όσον αφορά στις Ευρωεκλογές (Φιλελεύθερος, σελ. 6.), περιέπεσε στην προσοχή μου σχόλιο της εφημερίδας, το οποίο παραθέτω αυτούσιο: «Στο τραπέζι έχει πέσει και το όνομα της πρώην ευρωβουλευτού Αντιγόνης Παπαδοπούλου, το όνομα της οποίας σκόρπισε ενθουσιασμό, αφού είναι γνωστή η δράση της τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου!»

Αυτά γράφει ο κος Φρίξος Δαλίτης και – φυσικά – έχει απόλυτο δίκαιο. Και τούτο, γιατί η κα Παπαδοπούλου απεδείχθη άξια της όποιας θέσης κέρδισε, προσφέροντας το είναι της για τον τόπο μας και πιο ειδικά για τον προσφυγικό κόσμο. Ήταν – ίσως – από τις μοναδικές περιπτώσεις επισκέψεως όλου του Διαμερίσματος Μόρφου, αλλά και της Λευκωσίας γενικότερα για ν’ ακούσει και να προωθήσει προβλήματα, ξοδεύοντας ουκ ολίγα από το βαλάντιό της.

Ως Πρόεδρος της ΓΟΔΗΚ δεν έπαιρνε καθόλου μισθό. Ως δε ευρωβουλευτής, αρκεί να σημειώσουμε ότι είναι η μόνη που διατηρούσε δύο γραφεία, ένα στις Βρυξέλλες και ένα στην Κύπρο, εργοδοτώντας τουλάχιστον επτά άτομα. Ακόμα, αναλάμβανε από μόνη της την έκδοση ενημερωτικού δελτίου επί τακτικής βάσεως, πληροφορώντας την ως άνω περιοχή για τις δράσεις της στο Ευρωκοινοβούλιο, εξ ου και κατετάσσετο στην πρώτη θέση!

Προσωπικά δεν επιθυμώ να αποκτήσω τον τίτλο του «αντιγονικού», ούτε να προσπορήσω οποιαδήποτε οφέλη από την παρούσα.

Βασικό ερέθισμα για τούτο δέχτηκα από το «άρθρο» του κου Γ. Καλλινίκου στην ίδια σελίδα, σύμφωνα με το οποίο η Αντιγόνη είναι συμφεροντολόγα και αποτελεί «δείγμα καρεκλοκενταυρισμού», έχοντας πάντα στο μυαλό της τη λέξη «αξίωμα». Αφού αναφέρει και άλλα πολλά, προσπαθεί να δημιουργήσει μια αρνητική εικόνα για μια πολιτικό, που κατέλαβε τόσα και τέτοια αξιώματα με τη δική της δράση και αξία, η οποία αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να επιδαψιλεύσει κάποιο όφελος για την πατρίδα μας!.

Να είναι βέβαιος ο κος Καλλινίκου ότι υπάρχουν πολλοί πιστοί και λάτρεις της Αντιγόνης, γιατί διαθέτει τα ανάλογα αντιγόνα για να αντιμετωπίσει τα ιοβόλα τόξα των αντιπάλων της.

Και με την ευκαιρία, θα ρωτούσα τον κο Καλλινίκου:

Η κα. Ελένη Θεοχάρους ήταν υποψήφια του ΔΗ.ΚΟ, έφυγε και εξελέγη βουλευτής ΔΗ.ΣΥ, εξελέγη Ευρωβουλευτής ΔΗ.ΣΥ, ίδρυσε Κόμμα, συνέπηξε συμμαχία με άλλο Κόμμα, υπέβαλε υποψηφιότητα για ευρωβουλευτής με το ΔΗ.ΚΟ.

Για μένα είναι αναφαίρετο δικαίωμά της.

Η Αντιγόνη γιατί σου φταίει;

*Μέλος Δημοκρατικής Παράταξης