Η Βρετανία παγώνει την καταβολή συντάξεων σε λογαριασμούς στην Κύπρο

Τουλάχιστον έως αύριο Τρίτη και μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, θα ισχύσει η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης για πάγωμα της καταβολής συντάξεων προς χιλιάδες Βρετανούς συνταξιούχους που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο.

Όπως διαβεβαίωσε ο  υφυπουργός Οικονομικών Γκρεγκ Κλαρκ, από το βήμα της Βουλής, τα χρήματά τους είναι ασφαλή και η καταβολή θα συνεχιστεί κανονικά όταν η κατάσταση ισορροπήσει.

Όποιος Βρετανός συνταξιούχος στην Κύπρο το επιθυμεί μπορεί να ζητήσει άμεσα την αλλαγή τραπεζικού λογαριασμού για την πληρωμή της σύνταξής του επικοινωνώντας με το Διεθνές Κέντρο Συντάξεων, διευκρίνισε ο Βρετανός υφυπουργός.

Ο κ. Κλαρκ χαρακτήρισε τις εξελίξεις στην Κύπρο ανησυχητικές όχι μόνο για τους πολίτες της χώρας, αλλά και για όσους Βρετανούς επηρεάζονται. Επιβεβαίωσε επίσης τη δήλωση του πολιτικού του προϊσταμένου Υπουργού Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν ότι η κυβέρνηση θα αποζημιώσει τα περίπου 3.000 μέλη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στην Κύπρο για όποια “λογική” ζημιά υποστούν οι καταθέσεις τους.