Η Βουλή γνώριζε καλά τους όρους εντολήςσε Pimco και BlackRock, δηλώνει ο Στεφάνου

Η Βουλή των αντιπροσώπων είναι απολύτως ενημερωμένη για τους όρου εντολής της Pimco  και δεν δικαιολογείται να εγείρεται θέμα,δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Στη συγκεκριμένη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, είπε,  ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας εξήγησε με λεπτομέρεια και το ρόλο της Blackrock στις διαπραγματεύσεις, ως συμβουλευτικό και τεχνοκρατικής στήριξης, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που γίνονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Γνωστή είναι και η θέση της κυβέρνησης, τόνισε ο κ. Στεφάνου, ότι στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης , θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το βασικό σενάριο και όχι τα όποια ακραία σενάρια. … «Ζητούμε την υιοθέτηση του βασικού σεναρίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», είπε και διευκρίνισε ότι εάν και εφόσον προκύψει τελικά ανάγκη για ακραίο σενάριο, αυτό μπορεί να καλυφθεί απευθείας από το Μηχανισμό Στήριξης των Τραπεζών, για τον οποίο η Ε.Ε. είναι στη διαδικασία σύστασης και υλοποίησης.
Εκτίμησε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μπορούν να πειστούν ότι η Κύπρος θα πρέπει να τύχει βοήθειας στη βάση της αρχής της αλληλεγγύης, που, όπως ανέφερε, είναι βασική αρχή του ευρωπαϊκού κεκτημένου.