Η Βουλή έτοιμη να εγκρίνει κονδύλι για τους πληγέντες της θεομηνίας

Επίσκεψη στις πληγείσες από τη θεομηνία του περασμένου Σαββάτου περιοχές της Λάρνακας και της Αραδίππου, πραγματοποίησε σήμερα ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου συνοδευόμενος από τους Δημάρχους των δύο πόλεων, Ανδρέα Λουρουτζιάτη και Ευάγγελο Ευαγγελίδη.

Σε δηλώσεις ο Γιαννάκης Ομήρου εξήρε την άμεση και εν πολλοίς αποτελεσματική κινητοποίηση των κρατικών και τοπικών αρχών παρά την τεράστια έκταση των πλημμυρών και των συνακόλουθων ζημιών.

«Εχω ακούσει τους πληγέντες», είπε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας και “έδωσα τη διαβεβαίωση ότι το κράτος θα στηρίξει τους πληγέντες και όλες τις οικογένειες».

«Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκτιμήσεις», ανέφερε ο Γιαννάκης Ομήρου «και αν υπάρχουν κάποιες αδυναμίες σ` ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις θα συμπληρωθούν είμαι βέβαιος τις επόμενες λίγες ώρες και μέρες προκειμένου αν χρειαστεί την ερχόμενη Πέμπτη, που είναι η τελευταία συνεδρία της Βουλής, να κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός και θέλω να διαβεβαιώσω ότι ομόφωνα η Βουλή των Αντιπροσώπων θα εγκρίνει τον προϋπολογισμό. Πιθανόν όμως να μη χρειαστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός και να εξασφαλιστούν τα αναγκαία χρήματα από υπάρχουσες ήδη πιστώσεις».

«Βέβαια τα παθήματα πρέπει να γίνουν μαθήματα», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής. «Οι πολεοδομικές και χωροταξικές ρυθμίσεις πρέπει να σέβονται τους νόμους της φύσης επειδή η φύση είναι αμείλικτη και εκδικείται. Αυτό ας είναι ένα μήνυμα προς όλους μας, προς όλες τις αρμόδιες αρχές και προς κάθε υπεύθυνο ούτως ώστε να υπάρχει αυτός ο σεβασμός προς τους νόμους και τους κανόνες της φύσης».

«Διαβεβαιώνω ότι θα καταβληθεί προσπάθεια όπως δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα η κρατική βοήθεια», κατέληξε.

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Λάρνακας είπε πως « η διαβεβαίωση του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας ότι η Βουλή είναι έτοιμη να εγκρίνει ομόφωνα όποια κονδύλια χρειάζονται, είναι πολύ θετική επειδή ο κόσμος περιμένει ότι θα πάρει μια αποζημίωση για να μπορέσει να αποκαταστήσει τα σπίτια του».