Η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι λάτρης του καλού… ποτού

Όταν ακούμε για την Βασίλισσα της Βρετανία, οι περισσότεροι στο μυαλό μας θα έχουμε την εικόνα της βασίλισσας Ελισάβετ να πίνει μέρα νύχτα τσάι, να ακούει κλασσική μουσική και άλλα τόσα βαρετά πράγματα. Ωστόσο, σύμφωνα με τα βρετανικά δημοσιεύματα δεν είναι τελικά έτσι τα πράγματα καθώς όπως φαίνεται οι βασίλισσα αγαπά… το αλκοόλ.

Συγκεκριμένα, πριν το μεσημεριανό της γεύμα αγαπά να πίνει ένα κοκτέιλ με τζιν, λεμόνι πάγο και Dubonnet,ένα απεριτίφ με βάση το κρασί. Την ώρα του μεσημεριανού της έχει πάντα συνοδεία ένα ποτήρι κρασί και παράλληλα ένα κομμάτι σοκολάτας για επιδόρπιο. Δεν τελειώνει όμως εδώ. Το βράδυ προτιμά ένα dry martini, ενώ στη συνέχεια πάντα τελειώνει την ημέρα της με ένα ποτήρι καλής, ακριβής σαμπάνιας. Οι αγαπημένες της μάρκες είναι οι Bollinger, Lanson και King.

 

Η ξαδέρφη ωστόσο της βασίλισσας, Margaret Rhodes, δήλωσε στην εφημερίδα The Independent πως οι προτιμήσεις της Ελισάβετ στο ποτό δεν αλλάζουν ποτέ. Πολλές διαφορετικές μάρκες ποτού είναι διαθέσιμες στο Buckingham Palace. Τα αγαπημένα της βέβαια είναι τα Gordon’s, Pimm’s, Bacardi και Bulmers cider.

Δεν δίστασε ωστόσο πριν από μερικά χρόνια να δοκιμάσει την γνωστή μαύρη μπίρα Guinness.